De Residentie Cup is gewonnen door gewest Friesland. Op plek twee eindigde Zuid-Holland en Gelderland werd derde. De intergewestelijke teamwedstrijd voor heren en dames junioren A (en eventueel B) vindt jaarlijks plaats op De Uithof in Den Haag.

De wedstrijd wordt verreden over de individuele afstanden 500 meter en 1500 meter, een ploegenachtervolging over 6 ronden voor heren, een teamsprint over 3 ronden voor dames en een massastart (over 10 ronden) voor dames en heren. Per onderdeel (totaal 8 onderdelen) kunnen er door de rijders punten voor hun team worden behaald. De punten per onderdeel per team worden opgeteld. Het team met de meeste punten is de winnaar.

Op de 500 meter spurtte B-juniore Femke Kok (Friesland) naar de winst in een baanrecord (40,19). Jutta Leerdam (Zuid-Holland) werd tweede, voor Elisa Dul (Gelderland). Leerdam reed een junioren A-baanrecord op de 1500 meter (2.03,85). Ze bleef ruim twee seconden voor Michelle de Jong (Friesland) en Dul.

Bij de heren was Jorne Jonkman (Friesland) het snelst op de 500 meter. Sebas Diniz (Gelderland) en Remon van de Velde (Zuid-Holland) maakten het podium compleet. De 1500 meter werd gewonnen door Adne van Diest (Zuid-Holland). Hij versloeg Jort Boomhouwer (Friesland) en Niels Visser (Friesland).

Zowel de teamsprint als de ploegenachtervolging werd gewonnen door gewest Friesland. Ook de massastart was prooi voor de uiteindelijke winnaar: Sterre Jonkers en Jort Boomhouwer bezorgden hun gewest de volle mep.

Klik hier voor alle uitslagen.