Een dezer dagen is het jaarboek 'Schaatsseizoen' weer verschenen. Het is al de 45ste editie in een ononderbroken reeks sinds 1973. In dit olympische seizoen is aanschaf van dit boek natuurlijk een absolute 'must'!

Schaatsseizoen 2016-2017 (jaargang 45) is liefst 432 pagina's dik en zeer rijk geïllustreerd met meer dan 1000 (!) foto's. Zoals gebruikelijk start het boek met volledige informatie over de Nederlandse kampioenschappen langebaan in het vorige seizoen, de internationale titeltoernooien en het World Cup-circuit. Maar ook de nationale kampioenschappen in het buitenland en de klassiekers in binnen- en buitenland worden niet vergeten. Het marathonschaatsen, kortebaan en supersprint, alsmede shorttrack komen eveneens uitgebreid aan bod.

De cijferaars smullen ongetwijfeld weer van de uitgebreide seizoen- én allertijdenlijsten. Maar Schaatsseizoen is méér dan alleen een cijfervademecum. In een doorlopende Kroniek wordt verslag gedaan van allerhande gebeurtenissen in het nationale en internationale schaatswereldje. Her en der in het boek staan ook interessante historische bijdragen. Bijvoorbeeld over De Gouden Bal, het Gouden Schaatsje en De Zilveren Bal in Leeuwarden en een verhaal over Dolf van der Scheer, die als langebaanrijder in de jaren dertig het EK- en WK-podium haalde.

Natuurlijk zijn de informatieve pagina's, waarmee je het zojuist begonnen seizoen 2017-2018 adequaat kunt volgen, weer geactualiseerd. En het geheel bijgewerkte hoofdstuk Paspoort met korte biografieën van de Nederlandse én de buitenlandse toppers (61 pagina's) is volslagen onmisbaar bij het volgen van de langebaannummers op de Winterspelen in Zuid-Korea.

Je kunt Schaatsseizoen 2016-2017 nu bestellen
Maak 22 euro over op IBAN-rekening NL30 INGB 0000 34 14 05 ten name van Stichting Schaatsseizoen, Fonejacht 6, 9204 KN Drachten. Geef daarbij aan 'jaargang 45' en noteer daarbij duidelijk je adres (straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats). Die laatste gegevens worden door de banken niet meer – zoals vroeger – automatisch bij je overboeking vermeld.