Tickets
Shop
Nieuws 07 jun 2017

Verweij sluit zich aan bij Russische selectie

Koen Verweij gaat per direct meetrainen met de Russische selectie onder leiding van Kosta Poltavets. Dat meldt NUsport. Bij die groep hoopt hij zich voor de Olympische Spelen in Pyeongchang te plaatsen. Bij de Russische selectie zal hij onder andere met Denis Yuskov, specialist op de 1500 meter, gaan trainen.

Foto : Sander Chamid

De 26-jarige Verweij kent Poltavets vanuit de periode bij TVM. "Voor beide kanten kan dit goed werken", zegt Poltavets tegenover NUsport. "Voor de Russen is dit goed, zij kunnen zien hoe het Nederlandse schaatsen wordt beleefd. Koen heeft een vechtersmentaliteit en leeft echt voor de sport. Het is goed voor onze schaatsers om dat van dichtbij te zien."

Verweij zat het afgelopen jaar bij de allroundtak van Team Plantina, maar daar wist hij zich niet te plaatsen voor een wereldbeker, EK of WK. Tijdens de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji haalde Verweij nog een zilveren plak op de 1500 meter.

De Alkmaarder gaat woensdag al op trainingsstage met de Russen. Op de Olympische Spelen richt hij zich op de 1000 en 1500 meter. In Yuskov heeft hij een trainingsmaatje van wereldklasse, de Rus werd al drie keer wereldkampioen op de 1500 meter.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan