Tickets
Shop
Nieuws 24 jul 2017

Vier medailles voor Sandrine Tas op baantoernooi World Games

Vandaag barst het wegtoernooi van de World Games los, maar Sandrine Tas is het kampioenschap in Polen op het baangedeelte al goed begonnen. De Belgische pakte daar namelijk vier medailles: goud op de 100 meter, zilver op de punten/afvalkoers en afvalkoers en brons op de 300 meter.

Foto : Neeke Smit

Ook Simon Albrecht liet in Wroclaw van zich horen. Tijdens het Europees kampioenschap schreef de Duitser al de 300 en 500 meter op zijn naam: tijdens de World Games doet hij dat nog eens dunnetjes over. Op de 300 meter hield hij Mauricia Andres Jimenez uit Colombia en Gwendal Le Pivert uit Frankrijk achter zich. Op de 500 meter waren het Jhoan Guzman en Lucas Santibanex Silva die het podium achter Albrecht compleet maakten. 

Bij de dames was de Colombiaanse Carmela Geiny Pajaro op de kortste sprintafstand het rapst. Het podium op de 300 meter werd compleet gemaakt door Seul Yi An uit Korea en Tas. Het goud op de 500 meter was voor de Italiaanse Giulia Bonechi, zij bleef de Colombiaanse Fabriana Arias en haar landgenote Giulia Bongiorno voor. 

Op de 1000 meter mochten Fabriana Arias en Alejandra Lopez Translavina naast winnares Tas op het podium klimmen. Bij de heren ging het goud op de kilometer naar Colombiaan Mauricio Andres Jimenez. Bart Swings pakt het zilver, hij bleef Elton de Souza verrassend voor. 

Koersen
Op de eerste drie dagen van het toernooi stonden er op de weg ook nog twee koersen op het programma. De afvalkoers over vijftien kilometer werd gewonnen door Fransman Elton de Souza, hij bleef Duitser Felix Rijnhen en Nieuw-Zeelander Peter Michael voor. Bij de dames was er goud voor Arias, voor Tas en de Duitse Mareike Thum. 

De punten/afvalkoers over tien kilometer werd bij de heren gewonnen door Kuwada Ken uit Argentinie, hij bleef Livio Wenger en Alejandro Milke Paez voor. Het podium bij de dames zag er als volgt uit: goud voor Arias, zilver voor Tas, brons voor Ho-Chen Yang.

Nederlanders
De Nederlandse skeeleraars Ronald en Michel Mulder, Kay Schipper en Bianca Roosenboom komen vandaag voor het eerst in actie; zij rijden alleen het wegtoernooi. “Op de piste mogen dertig rijders van start, en de eerste Nederlander was in Nanjing 32e, dus daar hebben we geen startplekken”, legt bondscoach Frank Fiers uit. 

Bekijk hier alle uitslagen én hier de livestream.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan