Tickets
Shop
Nieuws 17 jul 2017

Rianne de Vries breekt enkel tijdens training

Een fikse tegenslag voor shorttrackster Rianne de Vries. De Europees kampioene op de 500 meter heeft maandagochtend haar enkel gebroken tijdens een training op het ijs. "Dit is wel echt heel zuur."

Foto : Huub Snoep

De schaats van de 26-jarige De Vries schoot ineens weg, waardoor ze een valpartij niet meer kon ontlopen. "Het deed eerst veel pijn, maar daarna trok die pijn snel weg. Ik dacht dat het wel meeviel." Maar na een onderzoek werd al gauw duidelijk dat het niet meeviel. De enkel van De Vries was gebroken. "Een flinke breuk. Het is de vraag of ik geopereerd moet worden of niet. Daar gaan de artsen nog naar kijken."

Voorlopig kan er ook nog niets gezegd worden over de duur van het herstel. Wel is de Europees kampioene op de 500 meter positief gestemd over haar revalidatie. “Heel zuur dat dit nu gebeurt, maar ik heb een geweldig team om me heen. Iedereen gaat er alles aan doen om mij zo snel mogelijk weer op het ijs te krijgen”, weet De Vries, die de Olympische Spelen nog niet uit haar hoofd heeft gezet. "Het zal minder makkelijk worden dan de rest, maar ik ga er vol voor. De Spelen zijn gewoon nog in zicht!"

De Vries is al een keer geopereerd geweest aan haar enkel en weet wat het is op krukken te lopen. Maar zo’n breuk als deze heeft ze nog nooit eerder gehad. De komende dagen zal haar enkel in ieder geval in het gips zitten. "Dan moet Daan (Breeuwsma, red.) me maar verzorgen", zegt ze met een kleine glimlach.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan