Tickets
Shop
Nieuws 18 jan 2017

KNSB: ‘Jammer dat Icederby dit jaar niet doorgaat’

De Dutch Icederby Grand Prix, de spectaculaire wedstrijd tussen langebaanschaatsers en shorttrackers die dit jaar in het Gelredome zou plaatsvinden, gaat niet door. Het Zuid-Koreaanse Icederby heeft aan de KNSB laten weten dat het niet gelukt is de financiering rond te krijgen.

“We vinden het jammer dat dit specifieke project dit jaar niet zal plaatsvinden”, meldt de schaatsbond in een reactie. “De KNSB omarmt nieuwe initiatieven in de schaatssport. Dat is nodig om de sport zich te laten ontwikkelen. We willen als schaatsbond dan ook de facilitator zijn van dit soort projecten die door derden worden ontwikkeld. Icederby heeft ons onlangs laten weten dat het helaas niet gelukt is de financiering voor een evenement in maart 2017 rond te krijgen.  We blijven op zoek naar nieuwe vooruitstrevende projecten in de schaatssport.”

Bij de zogenoemde ’Dutch Icederby Grand Prix’ staan races centraal waarbij shorttrack en langebaan worden gecombineerd. De races worden gecombineerd met spectaculair entertainmentprogramma voor jong en oud. Het idee voor Icederby komt uit Korea, waar shorttrack en baanwielrennen populaire sporten zijn. Keirin, bekend uit het baanwielrennen, geldt als inspiratiebron.

In het Arnhemse Gelredome zouden kampioenen in het langebaanschaatsen en shorttrack het tegen elkaar opnemen in korte Mass Start- en Mixed Team Races op een 220 meterbaan. Olympisch kampioenen, wereldkampioenen en talenten uit beide disciplines zouden worden uitgenodigd.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan