Tickets
Shop
Nieuws 15 feb 2017

Team Port of Amsterdam laat Immerzeel en Van der Harst debuteren

Na de goede prestaties in het beloftenteam van Port of Amsterdam / SKITS willen we graag door met deze talentvolle schaatsers", zegt Casper Helling, ploegleider van de heren topdivisie.

Niels Immerzeel won een wedstrijd en stond lang aan kop in het algemeen klassement. Het oranje pak lijkt nu een prooi voor Kevin Hoekstra maar Immerzeel gaat het witte pak op zeker mee naar huis brengen. Ook op natuurijs reed hij zeer aanvallend en was op het ONK en de Alternatieve lang onderdeel van kopgroepen.

Mark van der Harst won de openingswedstrijd en droeg dus ook het oranje pak. Toen Niels het van hem overnam heeft hij zich vaak opgeofferd voor het team. Een andere mooie prestatie was zijn overwinning in het Gewestelijk kampioenschap. Geflankeerd door Jouke Hoogeveen en Stefan Wolffenbuttel stond hij op het hoogste treetje. In de zogenaamde doorstroomwedstrijden (1e 20 B starten bij de topdivisie) liet hij een aantal keer zien mee te kunnen in de topdivisie.

Teambaas Guus Heijnen is in zijn nopjes met het doorstromen van deze rijders. "We bewijzen jaar op jaar dat we talenten klaarstomen voor de topdivisie. Mark is zelfs de 6e rijder die we van C naar A niveau hebben begeleid. We hebben dus een opleiding die werkt."Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan