Niki Wories is de grote blikvanger bij de Challenge Cup, die van 23 tot en met 26 februari wordt gehouden op De Uithof in Den Haag. In totaal zullen meer dan 125 Nederlandse en internationale topkunstschaatsers uit 25 landen acte de presence geven.

Naast Niki Wories zijn bij de heren de nummer 4 en 6 van het laatste EK, Jorik Hendrickx (België) en Moris Kvitelashvili (Georgië), en bij de dames de nummer 7 van het Europees kampioenschap, Loena Hendrickx (België), de andere blikvangers. Verder komen er grote teams uit Finland, Canada, Amerika, Groot-Brittannië, België en Zweden, die om de Challenge Cup zullen strijden. Tijdens de Challenge Cup worden tevens de Nederlandse Kampioenschappen gehouden.

Voor Niki Wories is het Nederlands kampioenschap haar eerste wedstrijd na haar blessureleed die ze eind vorig jaar opliep. Ze miste daardoor onder andere het EK in Ostrava. De tweevoudig Nederlands kampioene gaat op De Uithof voor haar derde titel op rij en hoopt zich voor de wereldkampioenschappen te plaatsen. Bij de heren is Thomas Kennes de grote favoriet.

Tijdens de Ultimate Skate Battle op zaterdag en zondag zullen de deelnemers aan de Challenge Cup tegen elkaar battelen, waarin ze worden bijgestaan door muziek van een DJ. Dit onderdeel is interactief en het publiek kiest zelf een winnaar. Op zaterdagmiddag is er een battle voor de Novices, op zondag voor de junioren en senioren.

Tevens is er op zondagmiddag een Gala, waar de beste rijders van de Challenge Cup nog één keer hun kunsten laten zien. De battle en het gala worden op de zondagmiddag in elkaar gevlochten.
"Het belooft opnieuw een prachtig evenement te worden, waarbij ik op deze plaats de gemeente Den Haag wil bedanken voor hun bijdrage om de Challenge Cup mogelijk te maken”, benadrukt Karen Venhuizen, discipline manager kunstrijden bij de KNSB. ”Vooral de combi met het Nederlands kampioenschap maakt deze editie van de Challenge Cup tot een nog mooier evenement dan in de achterliggende jaren.”

Voor meer informatie kun je kijken op onze speciale pagina van de Challenge Cup.