Tickets
Shop
Nieuws 08 dec 2017

Vijfde editie 'IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt' gaat van start

Deze winter garanderen weer tientallen kunstijsbanen schaats- en ijsplezier voor miljoenen mensen - jong en oud - dicht bij huis en ongeacht het weer. De KNSB omarmt deze banen graag omdat jeugd hier kan kennismaken met schaatsen. Dit seizoen ondersteunen de bond en haar partners ruim 30 tijdelijke banen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen.

De KNSB verwacht circa twee miljoen bezoekers op deze banen, onder wie zo'n 200 duizend schoolschaatsers. "IJSTIJD! is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is, het sluit aan op onze visie 'Van podium tot podium'", aldus directeur-bestuurder Piet Geurts. "De KNSB waardeert de samenwerking met de lokale banen. Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken. Samen met onze partners, de enthousiaste ijsbaanorganisaties en de betrokken KNSB-verenigingen worden er allerlei activiteiten georganiseerd op en rond deze tijdelijke banen. IJSTIJD! is een prachtige opstap om daarna door te gaan met schaatsen."

IJSTIJD! Winterspelen
Net als in het vorige olympische seizoen worden de IJSTIJD! Winterspelen gehouden. Via de lokale tijdelijke ijsbanen kunnen kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar zich kwalificeren voor het team van zijn of haar stad of dorp. Op zaterdag 3 februari 2018 strijden deze teams van elk tien kinderen om de IJSTIJD! Winterspelen Cup. Dat spektakel vindt plaats op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion van Amsterdam. De teamleden meten zich aan elkaar op diverse schaatsonderdelen zoals de 100 meter sprint, een mini-marathon en shorttrack relay.

IJSTIJD! reporters
De IJSTIJD! reporter vertegenwoordigt de ijsbaan van zijn of haar woonplaats en maakt toffe video's en berichten voor die ijsbaan. Natuurlijk reist de reporter ook mee naar De Coolste Baan op 3 februari en volgt zijn of haar team in de voorbereiding en op de dag zelf. Degene die dit het leukste en origineelste doet, wint een dag meelopen met de persvoorlichter van de KNSB tijdens de ISU WK Allround. Dat wordt van 9-11 maart verreden op De Coolste Baan in Amsterdam.

Deelnemende ijsbanen
Op 32 ijsbanen zijn IJSTIJD! en haar partners zichtbaar. Dit zijn: WinterparadIJS Amersfoort, Winters Delft, BAX ijsbaan Doetinchem, Winter Wonderland Enschede, Wintersfeer Geldrop, Goudse IJsbaan Gouda, Hartje Winter Heerhugowaard, Beach Club Klein Scheveningen Lopikerkapel, IJsbaan Middelburg, Nijkerk on Ice, Ice World Roosendaal, Schaatsbaan Rotterdam, Venlo on Ice, IJsbaan Vught, Drijvende ijsbaan Leiden, Bussum op IJs, Kerstijsbaan Bergen op Zoom, Ice X-perience Kerkrade, IJsbaan Duiven, Kurhausplein on Ice Den Haag, Winterland Oss, Winter Village Laren, Winter Village Amstelveen, Winterfair Zoetermeer, IJsbaan Nijverdal, Schagen On Ice, IJsbaan Beatrixstraat Den Helder, Veenendaal on Ice, Uden on Ice, Archeon, IJsbaan Borne en Emiclaer on Ice Amersfoort.

KPN is, als mede-initiatiefnemer van IJSTIJD! en hoofdsponsor van de schaatsbond, wederom partner van IJSTIJD! Zij organiseert clinics via de KPN Junior Schaatsclub, met Barbara de Loor als ambassadeur. Croky participeert voor het tweede jaar in IJSTIJD! Het chipsmerk organiseert de Croky Challenge, lokale wedstrijdjes met icebikes, en activaties rond het schaatsen. Radiozender 100% NL, de nieuwe mediapartner van de KNSB, ondersteunt het initiatief met radiocommercials, de 100% NL Freestyle Battle en een winactie voor het 100% NL Meezingfeest.

Ga naar schaatsen.nl/ijstijd voor meer informatie.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan