Tickets
Shop
Nieuws 27 dec 2017

Verbij kan niet juichen: 'Dit is een drama voor ons'

Nee, Kai Verbij kon maar moeilijk blij zijn met zijn olympische ticket op de 500 meter. Zijn trainings- en ploeggenoot Dai Dai Ntab startte vals en werd daardoor gediskwalificeerd. "Dit is een drama voor ons."

Na zijn eerste valste start bezweek de jonge Ntab bij de tweede start opnieuw onder de druk. Verbij zag het in zijn ooghoeken gebeuren. "De scheidsrechter wachtte heel lang. Ik wist meteen dat hij weer vals had gestart. Natuurlijk baal je dan, maar na vijf seconden is dat weer weg, want dan moet je je weer focussen op je eigen rit."

"Hoe ik me focus? Tja, dat vraag ik me zelf ook wel af", vervolgt de Europees- en wereldkampioen sprint zijn verhaal. "Iedereen denkt altijd dat ik zo koel ben, maar ik was allesbehalve koel", erkent Verbij. "In m'n hoofd was ik heel onzeker, het waren hele pittige dagen." Toch reed Verbij een solide race. Met een eindtijd van 34,81 finishte hij uiteindelijk als tweede, ruim achter een andere ploeggenoot Ronald Mulder (34,49). 

Verbij is daarmee zeker van een olympisch ticket op de 500 meter. Dat betekent dat hij voor het eerst in zijn leven naar de Olympische Spelen mag. "Ik ben heel blij dat ik naar de Spelen mag hoor, maar ik heb geen voldaan gevoel. We missen met Dai Dai één van de beste sprinters van de wereld op de Spelen, ik had heel veel aan hem gehad. Dit is een drama voor ons als team."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan