Tickets
Shop
Nieuws 19 dec 2017

Ploeg Anema dient protest in tegen selectiematrix voor Olympische Spelen

Team Clafis, de ploeg van coach Jillert Anema, dient bij de geschillencommissie van de KNSB een protest in tegen de selectiematrix die tijdens het OKT gehanteerd gaat worden.

De matrix zal eind december gebruikt worden om de olympische ploeg samen te stellen. Voor Nederland mogen maximaal tien heren en tien dames naar Zuid-Korea afreizen. 

De reden van het protest is dat Jorrit Bergsma, die een vooralsnog teleurstellend winterseizoen beleeft, op basis van een derde plaats op de vijf kilometer van 26 december waarschijnlijk niet mag deelnemen op deze afstand in PyeongChang.

Jillert Anema betreurt dat er op het laatste moment nog een wijziging is doorgevoerd. De nummer drie op de 5000 meter stond in eerste instantie boven de nummer drie op de 1500 meter op een 'voorlopige matrix'. Mocht Bergsma derde worden, dan is de kans klein dat hij naar Zuid-Korea mag.

Aart van der Wulp diende het beklag in. "De keuzeheren zouden in dat geval waarschijnlijk Jan Blokhuijsen aanwijzen voor de 5000 meter, omdat Blokhuijsen een vaste waarde is in de team pursuit", vertelde hij aan het Algemeen Dagblad. 

Het protest van Team Clafis wordt aanstaande donderdag door de beklagcommissie behandeld, waarna direct een uitspraak wordt verwacht. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan