Tickets
Shop
Nieuws 03 dec 2017

Otterspeer: 'Hoorde dat ik een paar tienden onder het wereldrecord zat'

Hein Otterspeer liet zaterdag maar weer eens zien in vorm te zijn. De 29-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo won bij de World Cup in Calgary de 1000 meter in de B-groep.

Foto : Soenar Chamid

Otterspeer noteerde een tijd van 1.07,14 en verbeterde daarmee zijn persoonlijke record van bijna vijf jaar geleden. Begin 2013 realiseerde hij in het Amerikaanse Salt Lake City op de 1000 meter een tijd van 1.07,43.

"Dit was een zeer goede rit", zei Otterspeer na afloop van zijn race in de catacomben van de Olympic Oval in Calgary. "Vooral de eerste zeshonderd meter verliep uitstekend met tussentijden van 16,2 en 24,5. Zo snel ben ik nog nooit geweest. Ik hoorde zelfs dat ik een paar tienden onder het wereldrecord van Shani Davis zat, ha."

"Het is jammer dat ik moeite had met mijn een-na-laatste binnenbocht. Daar probeerde ik agressief in te gaan om het ritme vast te houden, maar ik verslikte mij een beetje. Daardoor verloor ik de kans op een goede tweede ronde en zat een 1.06 er vandaag niet in. Toch ben ik zeer tevreden met het resultaat."

Constant
Na een zilveren en een bronzen medaille op de 500 meter bij de tweede World Cup in Stavanger bewees Otterspeer dus wederom dat hij in vorm is dit seizoen. Hij eindigde zaterdag ruim voor de Amerikaan Jonathan Garcia (1.07,83) en de Let Haralds Silovs (1.08,01).

"Ik voel dat de vorm goed is, ik ben constant en laat iedere dag goede dingen zien. Dat geeft een fijn gevoel", gaf Otterspeer toe. "Ik ben blij dat ik eindelijk weer eens een persoonlijk record heb gereden. Zeker met het oog op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) is dat een goed teken."

Verweij
In eerste instantie zou Otterspeer alleen de 500 meter rijden in Calgary, maar doordat Koen Verweij zich afmeldde, mocht hij ook op zijn favoriete afstand van start. "Daar ben ik erg blij mee. Ik was sowieso van plan om hier een 1000 meter te rijden in trainingsverband, maar het is een mooie bijkomstigheid dat ik hem ook nog in wereldbekerverband heb mogen rijden.”

Eind december hoopt de 29-jarige schaatser zijn goede vorm wederom te laten zien. Dan wil hij in Thialf tijdens het OKT tickets voor de Olympische Spelen van PyeongChang bemachtigen.

"Ik ga er daar alles aan doen om mij op zowel de 500 als 1000 meter te kwalificeren. Dat is het ultieme doel. Ik ben blij dat ik de laatste weken heb aangetoond dat beide afstanden mij goed liggen, dus ik zou niet weten waarom het niet mogelijk is. Ik heb er alle vertrouwen in. Heel blijven tot het OKT is het credo. Ik ga nu met een goed gevoel naar Collalbo om daar de puntjes op de i te zetten."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan