Na het succes van ‘Here is to Norway’ vroegen wij de Noorse schaatser Kristian Vårvik of er ook een Nederlands lied in het verschiet lag. Vlak voor de World Cup in Heerenveen was het zover en kwam zijn tweede schaatssong: ‘Schaatsen in Thialf’ uit. In de videoclip was zelfs nog een klein rolletje weggelegd voor Kai Verbij.

“Dat hij mee wilde doen in de voorbereidingen op zijn schaatsseizoen laat zien wat voor een persoon Kai is. Een serieuze atleet, maar niet te beroerd om tijd te maken voor iets als dit. Nederland mag blij zijn met zo’n rolmodel”, begint Vårvik. 

Na het schrijven van het nieuwste schaatslied moest er in het ijspaleis van Heerenveen een videoclip opgenomen worden. Maar voor er van Noorwegen naar Nederland vertrokken kon worden moest er nog het een en ander geregeld worden. Na het instappen van hoofdsponsor KPN volgden ook Viking en Sportbrillenshop, die interesse hadden in het project. “We kregen ook contact met Craft, een kledingsponsor waarmee ik hoop te blijven werken. Bij de KNSB en schaatsen.nl, konden we terecht voor nationale schaatskleding, tassen en tickets voor de World Cup. Thialf heeft het mogelijk gemaakt om twee dagen te filmen in Heerenveen. Martin Hersman en House of Sports hebben daarna ook nog gezorgd dat de clip op de laatste dag van de wereldbeker werd getoond op de grote schermen in Thialf.”

Triangle


Clip
Ook werden in Nederland twee jonge acteurs gevonden: Ylias Benallal and Mallika Benallal speelden mee in de muziekvideo. “Hun aanwezigheid maakte het verhaal zoveel beter en ik was erg onder de indruk van hun acteerkunsten. Ook alle schaatsers die meededen aan een promotiefilmpje voor de clip wil ik bedanken, het was een eer dat grote schaatsers als Johann Koss, Håvard Bøkko, Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen, Hege Bøkko, Gilmore Junio zich wilden inzetten. Als allerlaatste moet ik natuurlijk the Solberg brothers en mijn eigen broer bedanken, dat zij mee wilden doen met dit gekke project. En natuurlijk dank aan onze ouders, voor het steunen van onze ideeën en het geloof in ons. Dat is heel belangrijk!”

Over welk land het volgende schaatslied gaat? “Degene die het als eerste vraagt”, lacht Vårvik. “De projecten zijn behoorlijk duur, maar ik wil er zeker nog een doen. Misschien maken we wel een lied voor de Olympische Spelen, maar natuurlijk sta ik ook open voor andere ideeën. Ik vind het vooral heel leuk om te doen en hoop er een carrière van te maken. Ik doe veel van mijn indoor fietstrainingen terwijl ik kijk naar muziekvideo’s van Ylvis. Ik zou graag net zo goed worden als zij." 

"Maar het is belangrijk om niet mijn allergrootste droom te vergeten: sinds ik 8/9 ben wil ik een heel goede schaatser worden en daar geloof ik nog steeds in. Ik zal er alles aan doen om die droom uit te laten komen, terwijl ik de wereld een kijkje geef in het schaatsen."