Tickets
Shop
Nieuws 30 dec 2017

Krol met gemengde gevoelens richting schaatsmijl

Op de slotdag van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) moet het op de 1500 meter gaan gebeuren voor Thomas Krol. De schaatser van Team Plantina snelde op de 1000 meter al naar plaats drie, maar dat staat met het oog op de olympische matrix nog niet gelijk aan een ticket naar PyeongChang.

Foto : Sander Chamid

"Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden, of wat ik ermee aanmoet", verzuchtte Krol donderdag direct na de 1000 meter. Naast de selectievolgorde kan ook een mogelijke aanwijsplek voor zijn geblesseerde ploeggenoot en kilometerkanon Kai Verbij nog roet in het eten gooien voor 25-jarige schaatser uit Team Van Velde. 

"Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat Kai waarschijnlijk voor mij geëindigd was vandaag. Als iemand in plaats van mij mag rijden dan heb ik het liefst dat Kai dat is. Hij is op deze afstand de beste van Nederland en zou een kansmaker zijn op olympisch goud. We zijn ook goede vrienden en liggen samen op de hotelkamer."

Of dít scenario in die hotelkamer werd besproken? "Natuurlijk hebben we het erover gehad, maar wat er straks besloten wordt is niet aan ons. Ik heb trouwens heel veel waardering voor Kai. Hij had gewoon naar huis kunnen gaan, omdat hij niet meer hoeft te schaatsen, maar hij is gebleven om mij te steunen. We moeten dit gewoon even laten bezinken en ook naar het herstel van Kai kijken."

Samen oplossen
Tot een heftige discussie, of zelfs een juridische kwestie zal het volgens Krol in ieder geval niet komen op oudjaarsdag, wanneer de olympische selectie bekend wordt gemaakt. "Natuurlijk vind ik het allemaal niet leuk, maar wij kunnen zoiets prima samen oplossen. De 1000 meter ging gelukkig goed en morgen rijd ik nog mijn beste afstand."

Die beste afstand is het o-zo-spannende laatste onderdeel van dit OKT: de 1500 meter. Maar ook daar zou een derde plaats nog niet direct zekerheid geven op de Winterspelen. "Daarom moet ik super hard rijden en voor de zekerheid bij de beste twee zitten", luidt het vol vertrouwen. 

"De 1000 meter is bij mij wisselvalliger, soms gaat hij goed en soms niet. Ik zat vandaag wel dicht bij Koen (Verweij, red.) en als ik minder fouten had gemaakt had ik hem misschien kunnen voorblijven", verwijst Krol naar zijn directe tegenstander en de nummer twee op de 1000 meter. "Natuurlijk heb ik door de spanning wat steekjes laten vallen en was ik te gehaast, dat kan beter."

Nalezen wat er allemaal gebeurde op dag vier van het OKT? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan