Hij is de snelste schaatser uit India en hoopt in februari voor zijn land uit te komen op de Olympische Spelen: Stephen Paul Kilari. Hij traint al een aantal jaar in Salt Lake City en doet er alles aan om zijn droom te verwezenlijken. En de eerste stap is gezet want hij heeft zich voor het eerst gekwalificeerd voor de World Cups.

De 25-jarige Paul Kilari, bijnaam Spice on Ice, begon op zijn achtste met inline-skaten maar viereneenhalf jaar geleden besloot hij over te stappen naar langebaanschaatsen met als doel het behalen van de Olympische Spelen. De keuze voor Salt Lake City was snel gemaakt, want volgens de Indiƫr ligt daar het beste ijs ter wereld. Amerikaanse nieuwszender FOX 13 zocht hem onlangs op tijdens een training.

De afgelopen vier jaar verbeterde de schaatser zich van top 50 naar de top vijf van de America Cup vorig jaar. De top drie ging in 2014 naar de Spelen in Sotsji. Dit jaar heeft hij zijn baan opgezegd om zich volledig te focussen op zijn sport. Met een World Cup-kwalificatie op de massastart heeft Paul Kilari de eerste horde al genomen richting Zuid-Korea. Maar het liefst start hij ook op zijn favorieten afstanden: de 500 en 1000 meter.

In december is de World Cup serie in Salt Lake City en zal Paul Kilari zeer waarschijnlijk ook in actie komen. Om hem te helpen met zijn olympische avontuur heeft Friends of Indian Speed Skating Athletes (FISSA) een crowdfundingsactie opgezet.