Tickets
Shop
Nieuws 30 aug 2017

Rick Schipper: 'Dit WK is heel belangrijk voor mij'

Van 3 tot en met 10 september worden in Nanjing de Roller Games gehouden. Anders dan voorheen is het WK inlineskaten dus geen los toernooi, maar deel van een groter evenement, waar ook kunstrijden, alpine-slalom, freestyle, rink hockey, inline hockey, roller derby en skateboarden onder vallen. Voor het onderdeel speedskating is natuurlijk ook de Nederlandse ploeg aanwezig in China. Samen met Rick Schipper blikken wij vooruit.

Foto : Neeke Smit

De man uit Medemblik beleefde in aanloop naar de Roller Games al een degelijk Europees kampioenschap in Lagos, waar hij zestiende werd op de 500 meter, de halve finale 1000 meter behaalde en met de relayploeg op het wegtoernooi nét naast een het podium belandde. "Het skeeleren gaat erg lekker en de snelheid zit erin. Soms lig je er helaas heel knullig uit, daar baal ik dan erg van, maar het hoort ook bij de sport. Uiteindelijk ben ik heel tevreden over de loop van het EK. De relayfinale liep heel goed en zou ik voor de kick nog graag een keer overdoen. Helaas verliezen we het uiteindelijk nipt. Het dubbeltje moet soms ook net de goede kant op vallen."

Net geen medailles dus voor Schipper in Lagos, maar wat zijn de kansen  in China? "Medailles op een WK zijn echt niet zo makkelijk als mensen denken. We hebben het tijdens het EK echt niet gek gedaan, met een hoop vierde, vijfde en zesde plaatsen. Op de marathon hebben we als Nederland ook weer onze spierballen laten zien. Ik ben zelf misschien nog niet rijp om hier medailles te pakken, maar dat ik met het niveau wat ik nu heb de kans krijg om mee te rijden zorgt er vooral voor dat ik veel kan leren. Laat ik me daarna maar gaan focussen op het halen van medailles."

 "Dit WK is heel belangrijk voor mij. Ik krijg opnieuw een kans om me verder te ontwikkelen op internationaal niveau. Ik hoop dit jaar natuurlijk mee te kunnen doen om de topuitslagen, maar anders is het een opstapje naar volgend jaar", verwijst hij enthousiast naar de Roller Games van 2018 in eigen land.

Aan de sfeer in de ploeg zal het volgens Schipper in ieder geval niet liggen: "Dit team is qua sfeer, relaxedheid en ondersteuning van de bondscoach tot fysio aan toe geweldig. Je kunt je in alle rust op de wedstrijden focussen. Alle lof dus aan het team, maar ook aan mijn ploeggenoten, er is zoveel positieve energie, waardoor we er helemaal voor kunnen gaan."

Voor de WK-ploeg ziet de planning er komende week als volgt uit:
Zondag 3 september (piste): 300 meter tijdrit, punten/afvalkoers junioren, afvalkoers senioren
Maandag 4 september (piste): 500 meter senioren, 1000 meter junioren (kwartfinales), afvalkoers junioren, punten/afvalkoers senioren.
Dinsdag 5 september (piste): 500 meter junioren, 1000 meter senioren, relays.
Woensdag 6 september: Rustdag
Donderdag 7 september (weg): 100 meter, puntenkoers junioren, afvalkoers senioren
Vrijdag 8 september: One lap senioren, afvalkoers junioren, puntenkoers senioren
Zaterdag 9 september: One lap junioren, relays
Zondag 10 september: Marathon

Klik hier voor het volledige programma en startlijsten en hier voor de livestream.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan