Tickets
Shop
Nieuws 03 aug 2017

Gilmore Junio traint met Noorse sprintploeg

Canadees Gilmore Junio is verhuisd naar Oslo om in Noorwegen te kunnen trainen met de sprintploeg van coach Jeremy Wotherspoon.

Foto : Sander Chamid

De sprinter heeft zelf contact gezocht met de Noorse ploeg, vertelt coach Wotherspoon aan het Noorse NRK. "Ik zou het nooit geaccepteerd hebben als ik niet dacht dat het ontzettend positief zou zijn. We hebben nu een extra topper in ons team, waarmee het niveau omhoog zal gaan."  

"Ik heb altijd opgekeken naar Jeremy, dus nu ik de kans krijg om met hem te trainen grijp ik die natuurlijk", vertelt Junio op zijn beurt.  "Ik had een verandering van omgeving nodig. Ik heb altijd een uitstekende relatie met Jeremy gehad en ben daarnaast goed bevriend met Hvammen."


Hvammen zelf is al net zo enthousiast over de komst van zijn Canadese collega en vriend. "Het is een win-win situatie voor ons. Onze ploeg is nu compleet en naast een enorm goede schaatser is Gilmore ook nog een aardige vent."  

Junio ​​reed afgelopen winter in Stavanger tijdens de wereldbeker nog naar de derde plaats op de 500 meter. Havard Lorentzen haalde tijdens het WK met zilver voor het eerst in twintig jaar een sprintmedaille binnen voor Noorwegen. Met de Noorse sprintploeg zit het voor het eerst sinds tijden dus wel goed. "We beginnen een zeer solide trainingsgroep te krijgen en doen mee op hoog niveau", besluit Hvammen. "Daarnaast hebben we een ervaren trainer, dus Gilmore heeft de juiste keuze gemaakt." 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan