Tickets
Shop
Nieuws 28 aug 2017

Flinke verbeteringen voor de Jaap Edenbaan

De Jaap Edenbaan maakt zich klaar voor het nieuwe schaatsseizoen. Deze zomer wordt er in de baan in Amsterdam druk gewerkt aan een aantal projecten, zoals de koelinstallatie. Dat liep vorig jaar niet helemaal vlekkeloos.

Door een defect aan de koelinstallatie moest de schaatsbaan vorig jaar een aantal weken dicht voor publiek. Met dat euvel kampte de Jaap Edenbaan in 2015 ook al een poos. De installatie in kwestie is deze zomer gerenoveerd. Ook stapt de Jaap Edenbaan over op een 'duurzamer proces', dat de hoeveelheid op het terrein aanwezige ammoniak flink terug zou moeten kunnen brengen. Die stof was voorheen nodig voor de koeling van de ijsbaan. 

Verder zijn alle leidingen onder de baan deze zomer vervangen en zijn er 6000 lassen aangebracht. Komende week worden alle gaten op het terrein weer gedicht en zou de Jaap Edenbaan, zo belooft men, de komende 15 jaar weer vooruit moeten kunnen. 
 
Deze zomer zijn ook forse reorganisaties gedaan in de horeca. Hierbij is de logistiek achter de schermen verbeterd en zijn er significante aanpassingen in het assortiment gedaan. Het doel hierbij is om de bezoeker een snellere en kwalitatief betere service te bieden.

Vanaf zaterdag 14 oktober kan er op de 'gerenoveerde' baan weer geschaatst worden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan