Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 24 aug 2017

Dilemma's met Roxanne van Hemert: 'Ik ben dol op de zon en het strand'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan schaatsster Roxanne van Hemert.

Bio
Naam: Roxanne van Hemert
Geboortedatum: 11-07-1990
Geboorteplaats: Wassenaar
Specialiteit: 500, 1000 en 1500 meter
Twitter: @roxannevhemert
Instagram: @roxannevanhemert

Dilemma's
1000 of 1500 meter
"Mijn voorkeur gaat uit naar de 1500 meter. Dat vind ik een gave afstand. Je moet er vol in gaan, maar ook weer niet te hard, anders houd je het niet vol tot het einde. De uitdaging om daar de juiste balans in te vinden, vind ik geweldig."

NK afstanden of NK sprint
"Dat is een lastige. Ik ga dan toch voor de NK afstanden. Daar staan de 1000 en 1500 meter op het programma. Op die afstanden kom ik beter tot mijn recht dan op de 500 meter."

Goud mislopen op één duizendste of brons winnen
"Het liefst haal je natuurlijk goud, maar als dat niet lukt, ga ik voor zilver. Je hebt er alles aan gedaan om het maximale eruit te halen en dan is zilver een mooie prijs. Met een zilveren medaille sta je toch weer een treetje hoger op het podium dan bij brons."

Wassenaar of Heerenveen
"Wassenaar. Daar ben ik geboren en opgegroeid. Ik vind het heerlijk om naar het strand te gaan of te fietsen door de duinen."

Fietsen of inlineskaten
"Fietsen. Op de fiets kom je op meer plekken. Als ik ga inlineskaten, maak ik eigenlijk altijd hetzelfde rondje op de skeelerbaan. Ik fiets in de voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen ook vaker dan dat ik op de skates sta. Ik rijd op het wielerparcours Sloten in Amsterdam ook weleens een koers met de mannen mee. Dat is een goede training, maar daarnaast geeft het ook een kick als ik wat mannen versla bij de eindsprint, ha."

Spreken of zwijgen
"In een grote groep mensen kijk ik vaak eerst even de kat uit de boom. Als ik me vervolgens op mijn gemak voel, laat ik me zeker horen."

Koffie of thee
"Thee. Ik vind het een stuk lekkerder dan koffie. Koffie drink ik eigenlijk alleen als het een cappuccino is. Verder ben ik er niet zo'n fan van."

Steak of salade
"Een salade, maar daar mogen dan wel een paar stukjes steak of kip in zitten. Ik heb liever een salade met van alles en nog wat dan alleen een groot stuk vlees."

Online shoppen of in de winkel
"In de winkel. Ik shop eigenlijk niet zo vaak online. Ik vind het altijd fijn om het even in het echt te zien. Als ik iets online koop, past het soms niet of vind ik het toch minder mooi dan ik dacht. Dan moet ik het weer terugsturen. Ik ga liever naar de winkel, zodat ik meteen weet dat het goed is. Pastelle in Wassenaar kom ik graag, dat is echt mijn lievelingswinkeltje."

Nee ik ben niks kwijt.. 🙃🔎🗻#focus #schaatshouding #hoogte #fontromeu #frankrijk

Een bericht gedeeld door Roxanne van Hemert (@roxannevanhemert) op

All-inclusive hotel of camping
"Naar een camping. Ik houd niet zo van all-inclusive hotels. Al die mensen dicht bij elkaar. Nee, niks voor mij. Geef mij maar mijn eigen plekje op de camping. Dat vind ik een stuk gezelliger."

Hakken of sneakers
"Sneakers. Ik draag eigenlijk alleen hakken als ik een gala of een feestje heb."

Trainingsbroek of spijkerbroek
"Spijkerbroek. Ik draag natuurlijk heel vaak een trainingsbroek, dus het is weleens lekker als ik even een spijkerbroek aan kan. Er moet alleen wel een beetje stretch in zitten voor mijn gespierde schaatsbenen, ha."

Bier of wijn
"Ik drink eigenlijk niet zo veel alcohol. Bier vind ik niet lekker, dus als ik moet kiezen, dan liever wijn, maar het liefst drink ik wat anders."

Serie of film
"Beide. Op dit moment kijk ik meer series dan films. Toch kan ik ook erg genieten van een goede film of een avondje in de bioscoop."

Lekker zomers ❄🍉 #healthyteamzh #zomerijs #nieuwtreintje 📸: @schaatsfotos

Een bericht gedeeld door Roxanne van Hemert (@roxannevanhemert) op

Zomer of winter
"Schaatsen is een wintersport, maar toch ga ik voor de zomer. Ik houd van de zon en het strand. Toch word ik ook van een mooie winterse dag met zon en natuurijs erg vrolijk."

Wereldkampioen of zilver op de Olympische Spelen
"Als klein meisje droom je er natuurlijk van om ooit uit te komen op de Olympische Spelen, dus als je daaraan mee kunt doen en dan ook nog meestrijdt om de prijzen, dan is dat waanzinnig. Toch kies ik voor wereldkampioen, want het lijkt me geweldig om de beste van de wereld te zijn."

Dilemma's op donderdag 25: Erik Jan Kooiman
Dilemma's op donderdag 24: Mathias Vosté

Dilemma's op donderdag 23: Bart Mol
Dilemma's op donderdag 22: Alexandra Ianculescu

Dilemma's op donderdag 21: Valentina Berga-Belloni
Dilemma's op donderdag 20: Yara van Kerkhof

Dilemma's op donderdag 19: Bianca Roosenboom
Dilemma's op donderdag 18: Pim Schipper
Dilemma's op donderdag 17: Francesca Lollobrigida
Dilemma's op donderdag 16: Annouk van der Weijden
Dilemma's op donderdag 15: Anna van den Bos
Dilemma's op donderdag 14: Vincent de Haître
Dilemma's op donderdag 13: Moniek Klijnstra
Dilemma's op donderdag 12: Jochem Uytdehaage
Dilemma's op donderdag 11: Margot Boer
Dilemma's op donderdag 10
Chris Huizinga
Dilemma's op donderdag 9: Suzanne Schulting
Dilemma's op donderdag 8: Anice Das
Dilemma's op donderdag 7: Gary Hekman
Dilemma's op donderdag 6: Thomas Kennes
Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen
 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan