Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 10 aug 2017

Dilemma's met Mathias Vosté: 'Misschien krijg ik wel op mijn kop van de Belgen'

In de rubriek 'dilemma’s op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma’s. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan de Belg Mathias Vosté.

Foto : Neeke Wassenbergh

Bio
Naam:
 Mathias Vosté
Woonplaats: Nijeholtwolde
Team: nationale ploeg België
Specialiteit: deze alleskunner kan inlineskaten, shorttracken en langebaanschaatsen.  
Opmerkelijk: Vosté won eerder deze zomer tijdens het EK Inlineskaten in Lagos goud, zilver én brons. 
Instagram: @mathiasvoste

Dilemma's
België of Nederland
"Dat is niet zo moeilijk, dan ga ik Nederland zeggen. Voorlopig is dit the place to be, zeker voor de komende jaren. Mijn vriendin is Nederlands en met haar woon ik samen vlakbij Heerenveen, op maar vijf kilometer van een skeeler- en ijsbaan waar ik al mijn trainingen kan doen."

IJs of asfalt
"Dat is meteen moeilijk zeg... Ik denk stiekem dat asfalt leuker is, maar ik wil heel graag de Olympische Spelen behalen, dus dan moet ik eigenlijk voor ijs gaan. Mocht het skeeleren olympisch zijn, dan koos ik zeker voor asfalt, maar nu gaat het ijs dan toch voor."  

Hond of kat
"Kat! Ik ben opgegroeid met katten, dus ik ben meer een kattenfan. Zelf hebben wij er nu ook twee; Felix en Zusje. Een hond vraagt toch wel meer verantwoordelijkheid, die moet je altijd uitlaten en met topsport is dat natuurlijk ook niet echt handig."  

WK-goud op inlineskates, of deelname aan de olympische mass start
"Dat is geen moeilijke vraag voor mij. Ik zou heel graag op de Olympische Spelen staan. Je wilt natuurlijk meer dan alleen deelnemen, maar als ik daar mag meedoen heb ik alsnog een geslaagder gevoel dan wanneer ik wereldkampioen inlineskaten zou worden. Maar het liefst allebei natuurlijk."

Fries of Vlaams
"Vlaams is toch wel de mooiste taal. Ik ben als Belg trots op mijn Vlaams, al ben ik het na drie jaar in Nederland wel een beetje kwijt. Fries is een moeilijke taal en ik kan het zelf niet spreken, maar wel redelijk verstaan. Sommige woorden lijken zelfs heel veel op de West-Vlaamse dialecten." 

Bier of wijn
"Dan toch wel bier, voornamelijk Grolsch. Dat vind ik het lekkerste. Ik drink ook graag wijn, maar ik kies bier, want dat is wel mannelijker hè? Ha!" 

Strand of bergen
"Strand. Lekker relaxen, beetje in de zon liggen en een kleurtje opdoen. Bij bergen denk ik al snel aan trainen."

Holiday ☀️🌴#holiday #beach #sea #malaga #spain

A post shared by Mathias Vosté (@mathiasvoste) on

Spreken of zwijgen
"Ik denk veel, maar zeg het lang niet altijd. Dat zouden de mensen om mij heen ook kunnen bevestigen. Nederlanders zijn wel direct, dat heb ik nooit gehad. Ik ben meer van het zwijgen."

Film of serie
"Een film is leuk, maar van een serie heb je langer plezier. Op dit moment volg ik Arrow. Waar het over gaat? Het is een beetje een moderne versie van Robin Hood, dat vind ik wel leuk." 

Bocht of rechte stuk
"Zeker de bocht, honderd procent! Ik ben opgegroeid met shorttrack, dus ik heb dat rechte stuk nooit leren rijden. Als er nu lange rechte stukken zijn merk ik dat nog steeds. Mijn sterke punt is altijd de bocht geweest." 

Pasta of pannenkoeken.. of Vlaamse frieten
"Dan ga ik voor de frieten! Met een beetje mayo en curry."

In bloedvorm langs de baan, of in slechte vorm erop
"Dan toch liever in bloedvorm naast de baan. Met een slechte vorm op de baan, daar word ik echt niet blij van. Als het écht niet lukt dan hoeft het voor mij niet." 

Vroege vogel of laat naar bed
"Ik ben het allebei wel een beetje. Ik ga niet echt op tijd naar bed, maar ik heb ook geen problemen met opstaan. Als ik écht moet kiezen, zeg dan maar vroeg op. Vroeger, toen ik met Jong Oranje trainde, moest ik vaak om acht uur al op het ijs staan en ook met vroeg naar school gaan had ik nooit problemen."  

Altijd in regen fietsen of elke rit een lekke band
"Geef mij dan maar in de regen fietsen, dat is altijd nog beter dan constant banden wisselen, daar heb ik echt een hekel aan. Het gebeurt gelukkig niet zo vaak en ik had eigenlijk ook nooit een extra band bij me, maar sinds een paar maanden wel... Ja, het moet eerst een keer verkeerd gaan, en dat is gebeurd. Gelukkig waren we niet ver weg en had iemand anders een reserveband bij zich. Maar ik kies absoluut voor fietsen in de regen." 

Geen olympische medaille, of goud halen voor een ander land
"Dit klinkt een beetje slecht, maar dan zou ik wel voor een ander pak gaan. Olympisch kampioen worden is het hoogst haalbare en een droom voor elke sporter. Als ik dan een ander land moest kiezen? Nederland is wel het meest voor de hand liggende hè? Maar dat kan ik eigenlijk niet zeggen, misschien krijg ik nu wel op mijn kop van de Belgen, ha!"  

Foto : Neeke Wassenbergh

 
Dilemma's op donderdag 23: Bart Mol
Dilemma's op donderdag 22: Alexandra Ianculescu

Dilemma's op donderdag 21: Valentina Berga-Belloni
Dilemma's op donderdag 20: Yara van Kerkhof

Dilemma's op donderdag 19: Bianca Roosenboom
Dilemma's op donderdag 18: Pim Schipper
Dilemma's op donderdag 17: Francesca Lollobrigida
Dilemma's op donderdag 16: Annouk van der Weijden
Dilemma's op donderdag 15: Anna van den Bos
Dilemma's op donderdag 14: Vincent de Haître
Dilemma's op donderdag 13: Moniek Klijnstra
Dilemma's op donderdag 12: Jochem Uytdehaage
Dilemma's op donderdag 11: Margot Boer
Dilemma's op donderdag 10Chris Huizinga
Dilemma's op donderdag 9: Suzanne Schulting
Dilemma's op donderdag 8: Anice Das
Dilemma's op donderdag 7: Gary Hekman
Dilemma's op donderdag 6: Thomas Kennes
Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan