Tickets
Shop
Nieuws 28 apr 2017

Team Port of Amsterdam/SKITS versterkt zich met 'talent' Overvoorde

Niels Overvoorde, regerend Nederlands kampioen bij de beloften, zal komend jaar in de topdivisie uitkomen voor team Port of Amsterdam / SKITS. Na twee jaar in de beloftendivisie, waarin hij drie overwinningen behaalde, is hij klaar voor de stap omhoog.

Foto : Neeke Wassenbergh

Ploegleider Casper Helling is blij met de komst van Overvoorde. "Het was voor ons even puzzelen na het vertrek van drie goede A-rijders, maar met Niels halen we een groot talent binnen. Samen met Mark van der Harst en Niels Immerzeel hebben we dan drie toptalenten, die bij ons te kans krijgen om door te groeien. Ook bij Tijs (van der Steen) en Christoffel (Hendriks) zie ik nog serieuze ruimte voor ontwikkeling. Al met al een heerlijk team om mee aan de slag te gaan."

Overvoorde is ook tevreden met zijn transfer. "Afgelopen jaar heb ik gemerkt, zeker met de doorstroomwedstrijden, dat ik het niveau van de A-divisie wel aan zou kunnen. Ik ben dan ook heel blij dat ik daar bij deze ploeg de kans voor krijg."

Teammanager Guus Heijnen sluit zich aan bij de woorden van Helling. "Onze hoofdsponsor heeft zich weer voor twee seizoenen aan ons verbonden, dat geeft rust en vertrouwen. We willen met deze groep jonge talentvolle rijders echt aan de slag om betere schaatsers van ze te maken en gaan komende jaren flink investeren in faciliteiten."

Met Tijs van der Steen en Christoffel Hendriks zijn de contracten verlengd. Met een eventuele zesde rijder wordt nog gesproken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan