Tickets
Shop
Nieuws 23 apr 2017

Nederlandse inliners kunnen geen potten breken bij Europa Cup

Tussen het internationale geweld wisten de Nederlandse inline-skaters dit weekend geen medailles te halen bij de derde Europa Cup in Geisingen.

Foto : Neeke Smit

A-juniore Elisa Dul kwam zondag met een knappe vierde plaats op de 500 meter nog het dichtste bij een podiumplaats. Dat deed ook B-junior Jordy van Workum, hij werd zaterdag vierde op de Dobbin 200 meter. In het eindklassement eindigde Van Workum als achtste. A-juniore Marijke Groenewoud leek na drie afstanden opnieuw op weg naar een podiumplaats, maar ze vergooide haar klassement op de afsluitende afvalkoers. 

Senioren
Op de slotdag van het toernooi reed Kay Schipper naar een  zevende plaats op de 500 meter. Hij hield daarmee onder andere Bart Swings en Peter Michael achter zich. In het algemeen klassement heersten laatstgenoemden wél, Swings won vóór Michael en de Fransman Elton De Souza. Luc ter Haar was de beste Nederlander in het eindklassement op plaats 35. 

Bij de dames pakte de Belgische Sandrine Tas de overwinning in het klassement, voor Fabriana Arias Perez (Colombia) en Mareike Thum (Duitsland). Bianca Roosenboom eindigde het toernooi als 26e en daarmee was ze de beste Nederlandse. Manon Kamminga deed niet mee aan het toernooi, door overtraindheid komt ze pas later dit seizoen in actie.

Bekijk hier alle uitslagen nog eens terug.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan