Tickets
Shop
Nieuws 30 apr 2017

Junioren maken indruk in Gross-Gerau

Dit weekend werd alweer de vierde Europa Cup bij het inlineskaten verreden. Vooral de Nederlandse junioren hebben zich van hun beste kant laten zien: Jordy van Workum stelde de eindzege veilig, terwijl Marijke Groenewoud knap het zilver pakte in het eindklassement.

Foto : Neeke Smit

Van Workum, de laatste weken al flink op dreef, won afgelopen weekend goud op de puntenkoers en zilver op de afvalkoers. Bovendien eindigde hij ook nog als vierde op de 500 meter, waardoor hij het eindklassement op zijn naam schreef. Harm Visser werd in dat klassement vijfde, Merijn Scheperkamp zesde.

Ook voor A-juniore Marijke Groenewoud was de Europa Cup in Gross-Gerau een succes. Zij won goud op de puntenkoers en werd vierde op de 500 meter. Door een twaalfde plaats op de afvalkoers zag Groenewoud de overwinning in het klassement door haar vingers glippen. De Chileense Ulloa Alcantar won dat klassement. Bij de dames junioren B werden Maaike Verweij en Anna van den Bos keurig vijfde en zesde in het klassement. Bij de kadetten meisjes werd Ramona Westerhuis vierde in het klassement. David Holmes deed dat bij de jongens.

Bij de senioren kwamen de Nederlanders niet in de buurt van het podium. Jhoana Viveros uit Colombia was de beste van het veld. Zij hield Mareike Thum uit Duitsland en Rocio Berbel Alt uit Argentinië achter zich. Bianca Roosenboom werd in het klassement veertiende en was daarmee de beste Nederlandse. Bij de mannen was Rick Schipper de beste Nederlander. Hij eindigde op de vijftiende plaats. Elton de Souza uit Frankrijk won het eindklassement voor de Belg Bart Swings en Manuel Saavedra uit Colombia.

500 meter (zaterdag)
Voor Marijke Groenewoud was zaterdag een goede dag, want naast de overwinning op de puntenkoers stelde ze ook het zilver op de 500 meter veilig. Elisa Dul belandde op die afstand net naast het podium. Zij was niet de enige die het met een vierde plaats moest doen, Jordy van Workum en Lianne van Loon vertoonden hetzelfde kunstje bij de Junioren-B, net als Ivo de la Porte bij de kadetten. Bij de kadetten reed Gert Jan van Diepen naar een mooie derde plek op de puntenkoers.

Voor de Nederlandse senioren waren er helaas geen finaleplaatsen. Bij de dames ging de Amerikaanse Erin Jackson er met de overwinning vandoor, voor Jercy Puello en Paola Ordonez uit Colombia. Gwendal le Pivert uit Frankrijk trok was al zijn collega’s bij de heren te snel af. Hij bleef Andres Munoz en Andres Jimenez uit Colombia voor.

300 meter (vrijdag)
Vrijdag was er ook al succes voor de Nederlandse ploeg. Elisa Dul wist op de 300 meter namelijk het brons bij de A-junioren te bemachtigen. Ze moest alleen Martinez Gonzalez en Jeannne Rencker voor zich dulden. Bij de senioren waren Moniek Klijnstra en Gerrie van Lingen op de respectievelijk 21e en 15e plaats de beste Nederlandse senioren.

Klik hier voor de volledige uitslagen

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan