Tickets
Shop
Nieuws 21 mrt 2016

Winterspelen 2018 als vanouds te volgen bij NOS

Tijdens de Winterspelen in 2018 zal de NOS verslag doen zoals de sportfanaat dat van de voorgaande edities gewend is. De NOS zal tien uur per dag live uitzenden vanuit Pyeongchang en daarbij aandacht besteden aan zowel de internationale topsport als de Nederlandse successen.

Foto : Sander Chamid

De uitzendrechten van de Olympische Spelen van 2018 werden vorig jaar door het IOC als compleet pakket verkocht aan Discovery Networks Benelux dat de Spelen via hun zender Eurosport zal uitzenden. Het was niet bekend in hoeverre dit de positie van de NOS zou veranderen. Met de sublicentie die de omroep nu heeft afgesloten kan de verslaggeving 'vrijwel op dezelfde manier' worden gedaan, belooft de NOS.

De NOS zal binnen de sublicentie voldoende aandacht kunnen geven aan de sporten die in Nederland populair zijn en aan de Nederlandse atleten. "Daarbij zitten ook interviews, reportages en voor- en nabeschouwingen. En dat allemaal live en on-demand, via alle denkbare platformen: televisie, radio, online en mobiel", aldus de NOS op hun website.

De enige verandering ten opzichte van voorgaande jaren is dat de NOS geen online streamingrechten heeft, die houdt Discovery Networks Benelux exclusief. In de praktijk betekent dit dat de NOS online alleen datgene wat ook al op televisie is mag laten zien en geen losse streams kan aanbieden. "Een stream waarop de hele dag curling te zien is, zit er dus niet meer in", laat Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport, weten.

Ook houdt de Discovery Networks twee sporten exclusief per olympisch toernooi. In Pyeongchang is dat het geval met het ijshockey. De NOS kan de wedstrijden wel in samenvatting uitzenden. Het is uitgesloten dat die exclusiviteit op schaatsen of shorttrack van toepassing is. "We kunnen uitzenden wat wij het belangrijkst vinden: het schaatsen", aldus Nooter.

En mochten er onverhoopt in twee sporten tegelijk Nederlanders in actie komen dan heeft de NOS bovendien de mogelijkheid om de uitzending uit te breiden naar twee televisiezenders en daarmee ook online twee sporten beschikbaar te maken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan