Live
Shop
Nieuws 02 jan 2017

Schulting ziet af van deelname EK Sprint

Suzanne Schulting ziet af van deelname aan het ISU EK Sprint, dat komende vrijdag, zaterdag en zondag gecombineerd met het EK Allround in Thialf wordt verreden. Het multitalent uit Friesland geeft de voorkeur aan het KPN NK Shorttrack, dat komend weekend in de Jaap Edenhal in Amsterdam op het programma staat. Reserve Sanneke de Neeling neemt de startplek van Schulting over.

”Ik wil mijn voorbereiding op het EK Shorttrack in Turijn niet in gevaar brengen”, licht Schulting haar keuze toe. ”Daarnaast kan ik bij het EK Sprint op dit moment nog geen rol van betekenis spelen, terwijl ik in Amsterdam voor de Nederlandse shorttracktitel kan gaan. Een titel die ik bij de senioren nog niet heb gewonnen.”

 De Nederlandse sprintploeg voor het ISU EK Allround & Sprint bestaat bij de dames naast Sanneke de Neeling uit Jorien ter Mors en Marrit Leenstra. Reserve is Anice Das. 

Op 7 en 8 januari strijden de beste shorttrackers van Nederland op de Jaap Edenbaan om de nationale titels tijdens het KPN NK Shorttrack. Klik hier voor het programma


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan