Claudia Pechstein is onder de naam 'Team Pechstein - the internationals' een eigen ploeg begonnen. Dat maakte de 44-jarige Duitse woensdag op een persconferentie in Berlijn bekend.

Peter Mueller zal als coach van de nieuwe ploeg gaan fungeren. Bij de Duitse kampioenschappen van afgelopen februari werd al bekend dat de 61-jarige Amerikaan Pechstein bij zou gaan staan.

Vanaf nu krijgt hij dus meerdere schaatsers onder zijn hoede. Behalve door Pechstein wordt de ploeg gevormd door de Noor Alexander Waagenes, Sandor Bence Dekany uit Hongarije en de Japanner Junya Miwa.

Met het oprichten van haar Team Pechstein, dat geheel privaat gefinancierd wordt, maakt de routinier nog maar eens duidelijk dat ze voorlopig niet van plan is om een punt achter haar carrière te zetten. De vijfvoudig olympisch kampioene gaf de afgelopen jaren al veelvuldig aan te willen starten bij de Spelen van 2018.

Het toernooi in Pyeongchang zou Pechsteins zevende deelname betekenen. Alleen in 2010 was ze niet van de partij vanwege een dopingschorsing, waarvoor ze nog altijd haar onschuld probeert te bewijzen.