Tickets
Shop
Nieuws 15 jun 2016

Nieuwe rol voor Gianni Romme bij iSkate

In tegenstelling tot eerdere berichten wordt Gianni Romme geen trainer van de allroundploeg van Team Plantina. De tweevoudig olympisch kampioen gaat aan de slag als technisch coördinator bij iSkate, de overkoepelende organisatie waar de twee Plantina-ploegen (sprint mannen en allround vrouwen) onder vallen.

Foto : Soenar Chamid

Romme, die als coach overkwam van Team Continu, is in zijn nieuwe rol niet alleen verantwoordelijk voor de topsportcultuur bij Team Plantina, maar voor alle geledingen van iSkate, zoals de development-teams en de schaatsacademie.

De nieuwe rol van Romme betekende niet dat er gezocht hoefde te worden naar een nieuwe trainer voor de vrouwenploeg. Martin ten Hove was vorig seizoen al trainer van de internationale vrouwenploeg van iSkate en staat nu aan het roer van het volledig Nederlandse team.

Komend seizoen bestaat de door Ten Hove getrainde vrouwenploeg van Plantina uit zes rijdsters. Dat zijn Linda de Vries, Jorien Voorhuis, Annouk van der Weijden, Reina Anema, Esther Kiel en Esmee Visser.

De sprintploeg van Plantina, met onder anderen Ronald Mulder en Kai Verbij, staat onder leiding van Gerard van Velde.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan