Tickets
Shop
Nieuws 22 sep 2016

Koen Verweij: 'Mijn doel is progressie'

Koen Verweij staat, na anderhalf jaar aan de kant te hebben gestaan, voor zijn rentree in het schaatsen. Al te hoog gespannen zijn zijn verwachtingen voor het komende seizoen echter niet.

Foto : Sander Chamid

“Ik weet niet op welk niveau ik binnenkom. Natuurlijk heb ik wel een klein idee, maar als je er anderhalf jaar uit bent geweest, je zoveel spiermassa hebt verloren en je conditie weg is, dan doet dat wat”, zegt Verweij in gesprek met Quote Radio.

De Noord-Hollander verwacht dat zijn resultaten in het begin dan ook niet om over naar huis te schrijven zullen zijn. “Ik heb een doel en dat is progressie. Die laat ik tot nu toe elke week zien, dus dat gaat goed. Maar ik wil nu eerst terugkomen op niveau en van daaruit verder bouwen.”

Uiteindelijk moet dat leiden tot goud op de 1500 meter bij de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang. Verweij, die zich voorlopig niet bij een team aan wil sluiten, wordt daarbij financieel ondersteunt door vastgoedmagnaat Dirk-Jan Bakker.

“Ik ben hem een paar jaar geleden tegengekomen tijdens een fietsritje in Limburg. Hij is een ontzettende sportfanaat en helpt mij bij comeback”, aldus Verweij over de man die Marianne Timmer in het verleden eveneens hielp met haar ploeg.

Concreet komt het erop neer dat Bakker vanaf april alle trainingskampen voor Verweij heeft betaald. “Dat is niet niks”, zegt de dankbare schaatser. “Zonder salarissen van mensen denk ik dat het al een bedrag van rond de ton is. En dan hebben we ook nog de coaches en dergelijke.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan