Tickets
Shop
Nieuws 29 sep 2016

KNSB maakt extra geld vrij

In een ultieme poging om de drie ontevreden partijen in het langebaanschaatsen tegemoet te komen, heeft de directie van de de KNSB extra geld vrijgemaakt in de begroting.

De premiepot voor de topschaatsers is voor het komende seizoen van 600.000 euro verhoogd naar 770.000 euro. Vorig jaar bedroeg het prijzengeld nog 1,1 miljoen euro. De gewesten kunnen rekenen op een extra bedrag van 100.000 euro om de gevolgen van de brede bezuinigingen bij de bond op te vangen.

Het jaarlijkse licentiegeld voor de commerciële schaatsteams heeft de KNSB gehalveerd, van een ton naar 50.000 euro. Met deze financiële aanpassingen hoopt het  bestuur van de schaatsbond, dat de ledenraad zaterdag in Utrecht de definitieve begroting voor het lopende boekjaar (tot medio 2017) wil goedkeuren.

Volgens Sven Kramer komt deze handreiking echter te laat. "Ik kan me heel goed indenken dat er binnenkort een motie van wantrouwen ingediend gaat worden. Ja, ook over een staking wordt serieus gesproken", zegt hij tegen de NOS.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan