Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 24 nov 2016

Dilemma's met Jouke Hoogeveen: 'Heb een keer sprint gewonnen op kromme schaatsen'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Jouke Hoogeveen.

Foto : Sander Chamid

Bio
Naam: Jouke Hoogeveen
Bijnaam: De Lange Adem
Geboortedatum: 01-01-1979
Woonplaats: Amsterdam
Team: De Haan Westerhoff
Specialiteit: natuurijs en tien kilometer
Te herkennen aan: zijn baard en knalroze sportbril
Opmerkelijk: zijn tien kilometer tegen Arjan Stroetinga op het NK Afstanden vorig seizoen
Twitter: @delangeadem
Instagram: @delangsteadem

Dilemma's
Baard of snor
"Baard! Als ik een snor laat staan moet ik me alsnog scheren, haha."

Bocht of rechte stuk
"Rechte stuk, alhoewel mijn bochten beginnen ook op te bloeien de laatste tijd!"

Bier of wijn
"Bier!! Wel Belgisch bier, het liefst trappistenbier."

Goeie combi #latrappe #illombardia #sporza

Een bericht gedeeld door Jouke Hoogeveen (@delangsteadem) op

Films of series
"Series. Toevallig nu even niet, heb gisteren de laatste aflevering van Homeland gekeken en ben ook klaar met The Walking Dead. Dus als je nog tips hebt?"

Strand of bergen
"Bergen! Strandracen is niks voor mij, moet je je fiets weer schoonmaken. Ik was in september met de ploeg in de Alpen, de Galibier vond ik heel gaaf. Daar kon ik de andere jongens mooi op achterstand zetten."

Twitter of Facebook
"Twitter. Op Facebook zetten mensen dingen die ik soms helemaal niet wil weten van ze. Dat is op Twitter minder vind ik."

Saus erop of ernaast
"Erop! Sriracha Chili saus gooi ik echt overal op. Dat is zo'n speciale saus, heeft zelfs zijn eigen Facebookpagina. Dat doe ik zelfs op mijn broodje pindakaas."

Zweden of Oostenrijk
"Oei, pfff. Die vind ik moeilijk! Dan ga ik toch voor Zweden. Daar geniet ik het meest van, om daar te zijn. Ben daar ook op vakantie geweest. Maar misschien verandert mijn mening als ik de Alternatieve Elfstedentocht win op de Weissensee, ha!"

Wedstrijdvoorbereiding in de bossen bij Tilburg

Een bericht gedeeld door Jouke Hoogeveen (@delangsteadem) op

Heerenveen of Calgary
"Heerenveen. Lekker dichtbij! Ik mocht vorig jaar naar Salt Lake City mee als reserve en dat heb ik niet gedaan. Ik dacht, om nou alleen voor een ijsbaan alles uit handen te laten vallen voor twee weken. Dat zag ik niet zo zitten."

Wereldbeker of Weissensee
"Weissensee! Daar kijk ik altijd zo naar uit. Ik rijd ook altijd de eerste wedstrijd het allerbeste. 'Hier heb ik zo voor getraind deze zomer' denk ik dan, en dan vlieg ik echt!"

Kromme of scheve schaats?
"Haha, een kromme schaats dan maar hè! Daar heb ik nog wel een anekdote over. De laatste wedstrijd in Zweden vorig seizoen heb ik gewonnen op twee kromme schaatsen. Ik had namelijk mijn ijzers verkeerd om onder mijn schoenen gezet! Die ijzers zijn speciaal gebogen dus nu stonden ze totaal verkeerd. Ik heb me in de wedstrijd maar koest gehouden en toen won ik de sprint. Dat is echt gebeurd, vraag maar aan Niels Mesu, ha!"

Elke scheur die je ziet inrijden of na elke 100 meter heel hard 'wak!' roepen?
"Heel hard wak roepen. Alleen maar scheuren inrijden heb ik één Alternatieve Elfstedentocht lang gedaan, die keer dat er zoveel sneeuw lag en je de scheuren niet zag. Daar word ik nog 's nachts wakker van! Ik weet ook niet hoe sommige mensen wel over die scheuren heen wisten te rijden, absurd!"

Elke keer als je je schaatsen slijpt, snij je je aan je vingers of altijd botte schaatsen
"Dan toch altijd botte schaatsen. Daar kom ik ook nog wel op vooruit. Vroeger, toen ik zestien was, heb ik op natuurijs nog eens honderd meter geschaatst met mijn plastic hoezen nog aan, kan allemaal!'

Altijd in de regen fietsen of tijdens elke rit een lekke band
"Nou, dat gaat meestal samen! Doe dan maar lekke band. Ik fiets voor mijn gevoel deze hele winter al in de regen, ben het helemaal zat!"


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan