Tickets
Shop

NK Pure sprint / Supersprint

za 27 jan - za 27 jan
Marker Tilburg

Nederlands Kampioenschap Pure Sprint / Supersprint
Het NK Pure Sprint / Supersprint is hét Nederlands Kampioenschap voor het ‘echte’ korte werk op kunstijs. Tot en met de junioren B wordt de Super Sprint gereden (2x 100 meter en 2x 300 meter). Vanaf junioren A rijdt men de Pure Sprint bestaande uit een 100 meter, 300 meter en 500 meter.

Bij het NK Supersprint / Pure Sprint wordt het klassement van zowel de Super Sprint als Pure Sprint wordt teruggerekend naar de 100 meter tijd. Het NK Supersprint / Pure Sprint is vanaf junioren C.

Het NK Supersprint / Pure Sprint is de finalewedstrijd van de Sprint League.

Nederlands Kampioenschap 100 meter en 300 meter
Tijdens het NK Super Sprint worden er voor junioren C en junioren B tevens de nationale afstand titels op de 100 meter en op de 300 meter vergeven. Voor de junioren C en junioren B wordt er een klassement opgemaakt per categorie van de snelste 100 meter en de snelste 300 meter tijdens het NK Super Sprint voor nationale afstand titels 100 meter en 300 meter.

En tijdens het NK Pure Sprint worden er voor de junioren A en (neo)senioren ook de afstand titels op de 100 meter en 300 meter vergeven. Voor junioren A en (neo)senioren wordt er een klassement opgemaakt per categorie van de snelste 100 meter en de snelste 300 meter voor de nationale afstand titels op de 100 meter en 300 meter.

Wat is de Sprint League?
De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het ‘echte’ korte werk, met Superspint, Pure Sprint, Kortebaan en als finale de Zilveren Bal.

De wedstrijdenreeks bestaat uit de NK’s Kortebaan (bij natuurijs), Pure Sprint en Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd het NK Supersprint / Pure Sprint.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat.


Live

Het NK Pure sprint / Supersprint is hier live te volgen.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}