Tickets
Shop

ISU EK Afstanden

vr 5 jan - zo 7 jan
Marker Heerenveen, NED
Het nieuwe jaar wordt afgetrapt met het Europese Kampioenschap Langebaan. Van 5 tot en met 7 januari worden de Europese titels verdeeld in Thialf. Dé uitgelezen kans om ’s werelds beste schaatsers in actie te zien. Wie blinkt uit in de strijd om de gouden medailles en zal zichzelf kronen tot Europees Kampioen? Moedig de Nederlandse schaatsers aan op weg naar de overwinning en mis dit Oranjefeest niet!

Topschaatsers uit verschillende Europese landen zullen strijden om de titels op verschillende afstanden, waaronder de sprintafstanden zoals de 500 en 1000 meter, en de langere afstanden zoals de 1500 en 5000 meter. Elk van deze races belooft adembenemende snelheid, technische perfectie en intense rivaliteit tussen de schaatsers. Zet de datum in je agenda en ervaar zelf de unieke sfeer in Thialf! Bestel jouw tickets via schaatsen.nl/tickets. Trek je oranje kleding aan, laat je meevoeren door de passie van de schaatsers en beleef samen met medesupporters een onvergetelijk schaatsweekend.

Reis mee met de Thialf Express
Tijdens de grootste schaatsevenementen in het schaatsseizoen 2023/2024 rijdt Arriva met de speciale Thialf Express. Beleef een bijzondere ervaring en start jouw schaatsavontuur in de Thialf Express. De rechtstreekse bus rijdt van busstation Heerenveen naar IJsstadion Thialf.

De Thialf Express rijdt tijdens de evenementen elk half uur rechtstreeks tussen busstation Heerenveen en de reguliere bushalte bij Thialf. Zo kunnen toeschouwers die eerder terug willen ook tijdens het evenement terug naar het busstation Heerenveen. De Thialf Express rijdt vanaf 1,5 uur voor de eerste wedstrijd tot 1,5 uur na afloop van de laatste wedstrijd.

Toegankelijkheid minder validen
Wil jij of je medereiziger gebruik maken van een rolstoelplek in de Thialf Express? Reserveer uiterlijk 24 uur voorafgaand aan het evenement je plek via onze klantenservice (0800-023 25 45). Zo hebben reizigers in een rolstoel gegarandeerd plek voor de rit van het busstation Heerenveen naar het Thialf en/of weer terug.

Zo betaal je de Thialf Express
Je betaalt de rit met de Thialf Express gemakkelijk met je OV-chipkaart of door een los kaartje te kopen bij de chauffeur. Let op, dit kan alleen met de pin, betalen met contant geld is niet mogelijk.


Locatie

Thialf
Pim Mulierlaan 1
8443 DA Heerenveen

Google Maps openen

Deelnemerslijst

De deelnemerslijst wordt later geüpload.

Veelgestelde vragen

Programma

Alle tijden zijn onder voorbehoud.

Vrijdag 5 januari
19:35-21:57
19:35: Team Sprint Dames
19:51: Team Pursuit Heren
20:26: 3000m dames
21:30: 1.000m heren

Zaterdag 6 januari
14:30-17:38
14:30: Team Sprint Heren
14:46: 500m dames
15:29: 5.000m heren
17:03: 1.500m dames

Zondag 7 januari
14:15-17:39
14:15: Team Pursuit Dames
14:37: 1.500m heren
15:31: 1.000m dames
16:19: 500m heren
17:06: Mass Start Dames
17:29: Mass Start heren


Live

Volg de wedstrijden via de live-resultaten en via de NOS:

Vrijdag 5 januari: NOS Studio Sport op NPO3 en via de livestream
Zaterdag 6 januari: NOS Studio Sport op NPO1 en via de livestream
Zondag 7 januari: NOS Studio Sport op NPO1 en via de livestream


Uitslagen

De uitslagen zijn hier live te volgen.


Pers

Wil je het ISU EK Afstanden Langebaan bijwonen als verslaggever, fotograaf of videograaf dan kun je accrediteren via een e-mail aan persaccreditatie@knsb.nl

 


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}