Tickets
Shop

NK Clubs

za 30 sep - za 30 sep
Marker Heerenveen

Op zaterdag 30 september 2023 strijden de veertien beste schaatsclubs in het Thialf om de titel 'beste schaatsclub van Nederland' tijdens het NK Clubs. 

Het format is een idee van oud-topschaatser, en schaatstrainer van het Team Jumbo-Visma, Sicco Janmaat. Onderlinge strijd moet de lokale ijsverenigingen stimuleren een kwaliteitsslag te maken in opleiding en scouting. Ook moet een sterker clubgevoel meer schaatsende jongeren prikkelen en enthousiasmeren voor de wedstrijdsport. Inmiddels zijn er al vier edities gereden (2018 - 2019 - 2021- 2022) en kunnen we toch wel zeggen dat het NK Clubs niet alleen een officieel NK is, maar langzamerhand ook een begrip is op de schaatsclubs in Nederland. 

"De carrière van iedere topper begint bij een ijsclub. Maar weinigen weten van welke vereniging Sven Kramer of Ireen Wüst eigenlijk lid is".

Er is plek voor veertien clubs om deel te nemen aan het toernooi. Deze clubs worden geselecteerd op basis van de tijden die hun leden in diverse leeftijdscategorieën het afgelopen seizoen en de laatste maanden op Nederlands ijs lieten noteren. Voor elke afstand vaardigt de club één rijder af, zowel bij de heren, dames als junioren. NK Clubs publiceert op deze site, tijdens het hele seizoen, tussentijdse updates van de eerste landelijke ranglijst van clubs. Aan het einde van het toernooi kroont de club met het beste totaalresultaat zich tot winnaar.

Meervoudig olympisch kampioen Sven Kramer spreekt van een 'superinitiatief'. "Ik denk dat het de kinderen alleen maar motiveert om nog meer te sporten. Normaal gesproken rijden wij alleen EK's, WK's en de wereldbeker. Dat is een ver-van-mijn-bed-show voor de kinderen. Nu kunnen ze ons aanraken en kunnen we met hun onze club verdedigen.”


Locatie

Thialf
Pim Mulierlaan 1
8443 DA Heerenveen

Google Maps openen

Deelnemerslijst

De beste 14 clubs uit de NK Clubs Ranglijst zijn voor het NK CLUBS 2023 geselecteerd. Bekijk hier de Final Ranglijst.

Zie selectieprocedure via KNSB.nl voor meer informatie over deelnemen NK CLubs.

Programma

Het programma is hier te vinden. 


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}