Tickets
Shop

De Zilveren Bal

wo 8 mrt - wo 8 mrt
Marker Leeuwarden

De Zilveren Bal is 's werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdagavond 8 maart 2023 voor de zevende keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden met de beste sprinters van de wereld aan de start. Onder andere Femke Kok, Erin Jackson (USA), Dione Voskamp, Bjørn Magnussen (NOR), Yuma Murakami (JAP), Hein Otterspeer en Miho Takagi (JAP) staan op 8 maart aan de start. In aanloop naar het evenement zullen wij meer Nederlandse én buitenlandse deelnemers bekendmaken. Bekijk de actuele deelnemerslijst op deze pagina.

De wedstrijd
Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100 meter met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens
anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint! Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten!


Locatie

Elfstedenhal
Fryslânplein 1
8914 BZ Leeuwarden

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Bekijk de actuele deelnemerslijst op deze pagina.

Programma

Woensdag 8 maart 2023

Vanaf 18.00 uur
Deuren open voor deelnemers en publiek

19.30 – 22.00 uur
De Zilveren Bal, 's werelds snelste schaatsshow

22.00 – 00.00 uur
Afterparty in de Elfstedenhal*

Tijden zijn onder voorbehoud en kunnen mogelijk nog wijzigen.


Live

De Zilveren Bal is live te volgen via een livestream van De Zilveren Bal die op Schaatsen.nl/live uitgezonden wordt.


Pers

De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn vanaf januari 2023 online verkrijgbaar voor €18,50 per stuk. Tickets voor De Zilveren Bal zijn te koop in de webshop van de Elfstedenhal.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}