Tickets
Shop

Grand Prix 5 - LKAB Sprint

za 25 feb - za 25 feb
Marker Lulea, SWE

Komend seizoen  zijn er in totaal 3 Grand Prix wedstrijden in Luleå Zweeds Lapland. Deze Grand Prix wedstrijden zullen worden verreden op 23, 25 en 26 februari op de Botnische Golf bij de Zweedse stad Luleå. De Grand Prix wedstrijden in Luleå zijn de enige officiële schaatsmarathons op zee-ijs. 

De Grand Prix bestaat uit een reeks wedstrijden waarbij natuurijs centraal staat. De competitie bestaat uit zes wedstrijden van afstanden tussen de 30 en 200 KM. De deelnemers van deze wedstrijden zijn zowel heren als dames en na 6 wedstrijden wordt een eindklassement opgemaakt. De Grand Prix wedstrijden in Luleå zullen de 4e, 5e en 6e wedstrijd zijn in deze cyclus. De Grand Prix wedstrijden zullen allemaal in een samenvatting worden uitgezonden bij de de NOS.

De lengte van de natuurijsbaan bij de Zweedse stad Luleå is ca. 7 KM lang. De marathonschaatsers zullen dus meerdere rondes schaatsen wat het overzichtelijk maakt voor het publiek. De start/finish en parcours  van de Grand Prix is gelegen in de Zuiderhaven.


LocatieLulea, Zweden

Google Maps openen

Programma

09.45 uur: Heren - 50km
11.20 uur: Dames - 40km


Live

De wedstrijden in Luleå zijn te volgen via de livestream, geïnitieerd door Schaatsen Luleå via Schaatsen.nl/live.


Uitslagen

De uitslagen vind je hier.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}