Tickets
Shop

Holland Cup 4

za 7 jan - zo 8 jan
Marker Hoorn

Wat is de Holland Cup?
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de twaalfde keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Holland Cup 4 is een afstandswedstrijd waarbij punten te verdienen zijn voor het klassement van de Holland Cup maar ook voor plaatsing van het Daikin NK Afstanden begin februari.

De Holland Cup is voor junioren A en ouder.

Wat valt er te verdienen?
Dit is de laatste kans voor rijders om zich te kunnen plaatsen voor het Daikin NK Afstanden.
Daarnaast tellen alle te rijden afstanden tijdens de Holland Cup 4 mee voor het klassement van de Holland Cup en daarmee voor deelname aan de Holland Cup 5 wedstrijd en de finale


Locatie

Optisport IJsbaan de Westfries
Westfriese Parkweg 5
1625 MA Hoorn

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Geselecteerde deelnemers kunnen zich tot 3 januari 20.00 uur hier inschrijven.

Programma

Zaterdag 7 januari 2023
18:00: 500m in paren; 1.500m in kwartetten

Zondag 8 januari 2023
17:00: 3.000/5.000m in kwartetten; 1.000m in kwartetten
± 20:30: mass start dames en heren


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}