Tickets
Shop

1e Marathon Natuurijs

wo 14 dec - wo 14 dec
Marker Burgum

De eerste marathon op natuurijs wordt verreden in Burgum, de ijsvereniging daar is het gelukt de welbekende 3cm ijs te hebben. De Topdivisie dames en heren, aangevuld met de beste beloften rijders, starten vanavond. Wie worden de opvolgers van Bart Hoolwerf en Maaike Verweij, de winnaars van de natuurijswedstrijd op tweede kerstdag 2021 in Noordlaren?

Kom gezellig naar IJsclub Bergum in Friesland om het spektakel mee te beleven! Toeschouwers kunnen tickets kopen bij de entree van het complex. Parkeren kan bij het nabijgelegen gemeentehuis. Publiek wordt verzocht de instructies van verkeersbegeleiders op te volgen.

De marathons op natuurijs worden mogelijk gemaakt door:

Over ijsclub Bergum
Het is voor de eerste keer dat Burgum de eerste marathon op natuurijs binnenhaalt. De organiserende IJsclub Bergum is opgericht in 1870 . De Friezen mengden zich dit jaar voor het eerst in de strijd om de eerste marathon. De afgelopen dagen en vooral ook nachten is met man en macht gewerkt om de piste te prepareren. Dat werk gaat vandaag nog door, om voor vanavond de beste omstandigheden te creëren.


Locatie

IJsbaan Bergum
Klompmakkersstrjitte 52
9251 EJ Burgum

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Definitieve deelnemerslijst belofte vrouwen/mannen vind je hieronder.

Programma

18:30 dames | 70 ronden
19:30 heren | 100 ronden


Live

Tickets
Ticketprijs € 10,- | T/m 16 jaar gratis.
Tickets zijn te koop bij de entree van het complex.

Parkeren
kan bij het nabijgelegen gemeentehuis.
Publiek wordt verzocht de instructies van verkeersbegeleiders op te volgen.

Livestream
De wedstrijden zijn live te volgen via de livestream op schaatsen.nl/live


Uitslagen

Alle uitslagen vind je na de wedstrijden op deze pagina.


Pers

Je bent van harte welkom om de marathon in Burgum vanavond bij te wonen als verslaggever, fotograaf of videograaf. Wil je je komst wel even aanmelden? Dat kan via een tekstbericht aan Carl Mureau, persvoorlichter van de KNSB: 06-55747998. Het perscentrum wordt ingericht in het Maxima Centrum, Prins Bernhardlaan 1a in Burgum. Dat is op loopafstand van de ijsbaan.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}