Tickets
Shop

Marathon Cup 1 - 50ste Jaap Eden Trofee

za 22 okt - za 22 okt
Marker Amsterdam

De eerste Marathon Cupwedstrijd van dit seizoen staat weer op het programma!

Deze vindt plaats op 22 oktober in Amsterdam. De mannen en vrouwen van de lange adem strijden tijdens de Marathon Cupwedstrijden om de dagwinst en om punten voor het algemeen klassement. Zowel de Topdivisie als de Beloftendivisie starten hun seizoen in Amsterdam en zoals ieder jaar belooft het weer een gezellige avond te worden op de Jaap Eden IJsbaan mét mooie wedstrijden!

Dit jaar zijn er 13 wedstrijden om de Marathon Cup, de laatste wordt verreden op 11 maart in Leeuwarden. De winnaar van het klassement wint uiteindelijk dé Marathon Cup. 

Kom naar Amsterdam en beleef de aftrap van het marathonseizoen mee! Tickets zijn te bestellen via onze speciale ticketpagina.


Locatie

Jaap Eden IJsbaan
Radioweg 64
1098 NJ Amsterdam

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Het landelijke marathonpeloton kent vier verschillende pelotons: de Topdivisie Heren, Topdivisie Dames, Beloftendivisie Heren en Beloftendivisie Dames. De Topdivisies strijden iedere week in de Marathon Cup competitie, de Beloften Dames en Heren wisselen elkaar af. Weten wie er in welke ploeg zit? Bekijk de Topdivisie Teamspagina en de  Beloftendivisie Teamspagina op schaatsen.nl.

Programma

18.10 uur: Beloften dames - 60r
19.00 uur: Topdivisie dames - 80r
20.15 uur: Topdivisie heren - 125r
21.45 uur: Beloften heren - 100r


Live

Helaas is er dit jaar vanwege de kosten geen livestream. De posities van de schaatsers zijn wel live te volgen via livemarathon.schaatsen.nl.


Uitslagen

Alle uitslagen vind je na de wedstrijden op deze pagina.

Wil je nog even terugkijken wie er welke wedstrijd vorig jaar won? Bekijk dan de uitslagenpagina van 2021-2022


Pers

Wil je de openingswedstrijd van het marathonschaatsseizoen bijwonen als verslaggever, fotograaf of videograaf, dan kun je je accrediteren via een e-mail aan persaccreditatie@knsb.nl. Deadline: vrijdag 21 oktober 12.00 uur. Voor meer informatie kun je bellen met Carl Mureau, persvoorlichter: 06 55747998.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}