Live
Shop

ISU WK Shorttrack / ISU World Short Track Speed Skating Championships

vr 5 mrt - zo 7 mrt
Marker Dordrecht

- Please cross below for English -

Het WK Shorttrack komt weer naar Nederland! Op 5, 6 en 7 maart 2021 strijden de allerbeste shorttrackers om de wereldtitels in Dordrecht. Wegens COVID-19 helaas zonder publiek, maar dat betekent niet dat je het WK shorttrack niet kunt volgen. Alle wedstrijden zullen live te volgen zijn via schaatsen.nl, via de NOS op NPO1 en online via NOS.nl.

In 2017 was het WK shorttrack in Nederland al een spectaculair succes. Dit jaar mogen de Nederlandse shorttrackers daarom opnieuw in eigen land gaan strijden om de wereldtitel. De ijshal van de Sportboulevard in Dordrecht is de plek waar het WK Shorttrack zal gaan plaatsvinden. De Gemeente Dordrecht is trots om in deze moeilijke tijd gastheer te zijn van dit evenement.

Het WK Shorttrack is, op de Olympische Spelen na, het grootste shorttrackevenement ter wereld. Niet alleen rijders als Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting en de rest van TeamNL kijken uit naar dit evenement. Ook voor de internationale rijders is het WK een hoogtepunt. Ondanks COVID-19 zullen daarom toch de meeste landen deelnemen aan het WK.

Shorttrack is een sport met spanning, spektakel, snelheid en onvoorspelbaarheid en dus onweerstaanbaar om naar te kijken. Vrijdag zullen de kwalificaties plaats vinden. Deze zullen online te streamen zijn met live commentaar via NOS.nl. In het weekend worden de finales live uitgezonden via de NOS op NPO1. (Zaterdag tussen 13:30-18:00u en zondag tussen 13:10-18:00u.)

-English-

The ISU World Short Track Championships is coming back to the Netherlands. The best short trackers will compete for the world title on March 5, 6 and 7 of 2021 in Dordrecht, the Netherlands. Unfortunately, we aren’t able to have an audience there, due to COVID-19, but that doesn’t mean that you can’t watch it. It will be possible to watch every match live via schaatsen.nl and the ISU livestream.

The World Championships were a spectacular success back in 2017. This is why the Dutch skaters are able to compete again in their own country for the world title. The Sportboulevard ice rink, in Dordrecht, is the place where the world championships will be held this year. The community of Dordrecht is very proud to be hosting this event in this tough time.

Besides the Olympics, the World Championships of Short Track is the biggest Short Track event in the world. Not only skaters like Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting and everybody else that is part of TeamNL are looking forward to this event, but all skaters are seeing the Championships as a highlight. Most countries will participate, despite the COVID-19 situation.

Short Track Speed Skating is a sport that brings excitement, speed and unpredictability, which means it will be irresistible to watch. The qualification tournament will be held on Friday. It is possible to stream these matches online with live comments through the ISU livestream. Please go to this link (still needs to be added) to see where you can watch the event live.

More information about ISU World Short Track Championships 2021: ISU World Short Track Speed Skating Championships - International Skating Union


Locatie/Location

Optisport Sportboulevard Dordrecht
Fanny Blankers-Koenweg 10
3318 AL Dordrecht

Google Maps openen

Deelnemers/Competitors

De volgende landen hebben zich ingeschreven voor het ISU WK Shorttrack:
België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canada, Duitsland, Filippijnen, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, Kazakhstan, Kroatië, Letland, Luxemburg, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Servië, Slovenië, Slowakije, Turkije, Tsjechië, Verenigde Staten, Wit-Rusland en Zwitserland.

Programma/Program

Onderstaand programma is onder voorbehoud/The following program is subject to change.

Vrijdag 5 maart - 10:35

Qualifying rounds 1500m
Qualifying rounds 500m
Qualifying rounds 1000m

Zaterdag 6 maart - 10:40
10:40 - Ranking finals 1500m
11:33 - Ranking finals 500m
13:47 - Semi final 1500m
14:36 - Finals 1500m
15:21 - Quarter finals 500m
16:05 - Semi final 500m
16:36 - Finals 500m
17:12 - Semi finals Relay

Zondag 7 maart - 11.10 
11:10 - Ranking finals 1000m 
12:01 - B Finals Relay
14:02 - Quarter finals 1000m 
14:51 - Semi finals 1000m 
15:24 - Finals 1000m
16:01 - Super finals 3000m 
16:35 - Finals Relay

Zie bijlage voor een gedetailleerd tijdschema/See attachment for a detailed time schedule


Live

Het evenement is uitgebreid te volgen op schaatsen.nl én tv, via de NOS op NPO1.

Vrijdag 5 maart          
Livestream van de kwalificaties op NOS.nl

Zaterdag 6 maart  
13.40-17.50, NOS Studio Sport, NPO 1

Zondag 7 maart          
13.10-17.15, NOS Studio Sport, NPO 1


Pers/Press

Vanwege de coronamaatregelen is het aantal werkplekken in Sportboulevard Dordrecht voor verslaggevers, foto- en videografen beperkt. Als je de ISU WK Shorttrack wilt bijwonen, kun je tot uiterlijk 26 februari een media-accreditatie aanvragen via deze  pagina op de website van de Internationale Schaats Unie (ISU).  Meer informatie kun je krijgen via KNSB-persvoorlichter Carl Mureau: c.mureau@knsb.nl.

Because of the procautionary corona measures we have a limited number of work spaces for reporters and photographers in Sportboulevard Dordrecht. To apply for a media accreditation please visit this page on the ISU website. Deadline for accreditations is February 26. For foreign reporters we will arrange an online mixed zone. For more information regarding the event you can contact KNSB Press Officer Carl Mureau: c.mureau@knsb.nl.


Nieuws/News

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}