Tickets
Shop

Trachitol Trophy finale

zo 5 dec - zo 5 dec
Marker Alkmaar

Tijdens deze wedstrijd in Alkmaar zal bepaald worden wie de winnaars zijn van deze editie om de Trachtiol Trophy en ervan doorgaan met de leiderspakken. Dit toernooi wordt voor de derde keer verreden. Door de coronaperikelen zijn er vorig seizoen geen wedstrijden verreden en is de Trachitol Trophy niet doorgegaan. Maar dit seizoen gaan de marathonschaatsers weer los en het belooft een razend spannende competitie te worden.

De Topdivisie Dames en Heren en Beloftendivisie Heren rijden vier avonden op rij hun meerdaagse wedstrijd. De Beloftendivisie Dames strijden in drie dagen om de Trachitol Trophy. Er wordt gestreden om winst per wedstrijd en om winst in het eindklassement. Daarnaast worden de snelle mannen en vrouwen beloond met punten voor het sprintklassement wanneer zij de diverse sprints in de wedstrijd weten te winnen. Er wordt dan ook gestreden om het Tablettenpak en het Pijlenpak.

Pijlenpak 
De leider in het algemeen klassement draagt het speciaal gemaakte Pijlenpak, herkenbaar aan de paarse kleur en de pijlen op het pak. 

Tablettenpak 
De leider in het sprint klassement draagt het speciaal gemaakte Tablettenpak, herkenbaar aan de oranje kleur en de tabletten op het pak. 

Locaties
Iedere avond wordt er op een andere ijsbaan gestreden om de Trachitol Trophy:

Donderdag 2 december: Utrecht – De Vechtsebanen
Vrijdag 3 december: Den Haag – De Uithof
Zaterdag 4 december: Amsterdam -Jaap Edenijsbaan
Zondag 5 december: Alkmaar – De Meent


Locatie

IJsbaan De Meent
Terborchlaan 301
1816 MH Alkmaar

Google Maps openen

Programma

13.00 uur: Beloften heren - 120r
14.45 uur: Topdivisie dames - 100r
16.15 uur: Topdivisie heren - 150r

Coronamaatregelen
Wegens de coronamaatregelen die getroffen zijn op 12 november wordt de Trachitol Trophy verreden zonder publiek. 

Alleen de volgende mensen krijgen toegang tot de ijsbaan:
Deelnemers, ploegleiders en verzorgers, pers, juryleden en organisatie. Zij kunnen op vertoon van hun marathonseizoenskaart toegang verkrijgen.

Geen toegang tot de ijsbaan krijgen:
Publiek, genodigden, sponsoren en helaas ook persoonlijke begeleiders (diegene die in het bezit zijn van een begeleiderspas van een deelnemer).


Live

De Trachitol Trophy is live te volgen via de NOS op NPO1 en via de livestream op nos.nl/sport


Coronamaatregelen

Wil je als verslaggever, fotograaf of videograaf een of meer wedstrijden om de Trachitol Trophy bijwonen? Meld je dan aan via persaccreditatie@knsb.nl. Meer informatie: c.mureau@knsb.nl of 06 55747998.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}