Tickets

Trachitol Trophy 2

vr 3 dec - vr 3 dec
Marker Den Haag

Na de opening in Utrecht reizen de marathonrijders door naar Den Haag voor de tweede wedstrijd. De Trachitol Trophy wordt voor de derde keer verreden. Door de coronaperikelen zijn er vorig seizoen geen wedstrijden verreden en is de Trachitol Trophy niet doorgegaan. Maar dit seizoen gaan de marathonschaatsers weer los en het belooft een razend spannende competitie te worden.

De Topdivisie Dames en Heren rijden vier avonden op rij hun meerdaagse wedstrijd. De Beloftendivisie Dames en Heren strijden in twee dagen om de Trachitol Trophy. Er wordt gestreden om winst per wedstrijd en om winst in het eindklassement. Daarnaast worden de snelle mannen en vrouwen beloond met punten voor het sprintklassement wanneer zij de diverse sprints in de wedstrijd weten te winnen. Er wordt dan ook gestreden om het Tablettenpak en het Pijlenpak.

Pijlenpak 
De leider in het algemeen klassement draagt het speciaal gemaakte Pijlenpak, herkenbaar aan de paarse kleur en de pijlen op het pak. 

Tablettenpak 
De leider in het sprint klassement draagt het speciaal gemaakte Tablettenpak, herkenbaar aan de oranje kleur en de tabletten op het pak. 

Locaties
Iedere avond wordt er op een andere ijsbaan gestreden om de Trachitol Trophy:

Donderdag 2 december: Utrecht – De Vechtsebanen
Vrijdag 3 december: Den Haag – De Uithof
Zaterdag 4 december: Amsterdam -Jaap Edenijsbaan
Zondag 5 december: Alkmaar – De Meent


Locatie

De Uithof
Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag

Google Maps openen

Klassementleiders

Topdivisie Heren:
Pijlenpak: Evert Hoolwerf
Tablettenpak: Kevin Hoekstra

Topdivisie Dames:
Pijlenpak: Elisa Dul
Tablettenpak: Paulien Verhaar

Programma

Trachitol Trophy 2- Den Haag   afstand tussensprints puntentabel
15:45uur Beloftendivisie Dames 50 ronden Sprint op 35-20 B
16:27uur Beloftendivisie Heren 60 ronden Sprint op 40-20 B
19:00uur Topdivisie Dames  70 ronden Sprint op 50-30 B
20:00uur Topdivisie Heren 100 ronden Sprint op 70-40 B

De puntentabellen (p.66) en meer informatie over de punten zijn te vinden in het marathoninformatieboekje

Coronamaatregelen
Wegens de coronamaatregelen wordt de Trachitol Trophy verreden zonder publiek en doen er geen Beloften mee tijdens de eerste en derde wedstrijd. Voor de wedstrijd van vandaag starten de Beloften eerder. 

Alleen de volgende mensen krijgen toegang tot de ijsbaan:
Deelnemers, ploegleiders en verzorgers, pers, juryleden en organisatie. Zij kunnen op vertoon van hun marathonseizoenskaart toegang verkrijgen.

Geen toegang tot de ijsbaan krijgen:
Publiek, genodigden, sponsoren en helaas ook persoonlijke begeleiders (diegene die in het bezit zijn van een begeleiderspas van een deelnemer).


Live

De Trachitol Trophy wordt uitgezonden via schaatsen.nl/live met een voor- en nabeschouwing. Vanaf 15.45 uur kun je alle vier de divisies live volgen. 


Pers

Wil je als verslaggever, fotograaf of videograaf een of meer wedstrijden om de Trachitol Trophy bijwonen? Meld je dan aan via persaccreditatie@knsb.nl. Meer informatie: c.mureau@knsb.nl of 06 55747998.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}