Tickets
Shop

Trachitol Trophy 2

vr 3 dec - vr 3 dec
Marker Den Haag

Na de opening in Utrecht reizen de marathonrijders door naar Den Haag voor de tweede wedstrijd. De Trachitol Trophy wordt voor de derde keer verreden. Door de coronaperikelen zijn er vorig seizoen geen wedstrijden verreden en is de Trachitol Trophy niet doorgegaan. Maar dit seizoen gaan de marathonschaatsers weer los en het belooft een razend spannende competitie te worden.

De Topdivisie Dames en Heren en Beloftendivisie Heren rijden vier avonden op rij hun meerdaagse wedstrijd. De Beloftendivisie Dames strijden in drie dagen om de Trachitol Trophy. Er wordt gestreden om winst per wedstrijd en om winst in het eindklassement. Daarnaast worden de snelle mannen en vrouwen beloond met punten voor het sprintklassement wanneer zij de diverse sprints in de wedstrijd weten te winnen. Er wordt dan ook gestreden om het Tablettenpak en het Pijlenpak.

Pijlenpak 
De leider in het algemeen klassement draagt het speciaal gemaakte Pijlenpak, herkenbaar aan de paarse kleur en de pijlen op het pak. 

Tablettenpak 
De leider in het sprint klassement draagt het speciaal gemaakte Tablettenpak, herkenbaar aan de oranje kleur en de tabletten op het pak. 

Locaties
Iedere avond wordt er op een andere ijsbaan gestreden om de Trachitol Trophy:

Donderdag 2 december: Utrecht – De Vechtsebanen
Vrijdag 3 december: Den Haag – De Uithof
Zaterdag 4 december: Amsterdam -Jaap Edenijsbaan
Zondag 5 december: Alkmaar – De Meent


Locatie

De Uithof
Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag

Google Maps openen

Programma

18.00 uur: Beloften dames - 60r
19.00 uur: Topdivisie dames - 70r
20.00 uur: Topdivisie heren - 100r
21.20 uur: Beloften heren - 80r

Coronamaatregelen
Wegens de coronamaatregelen die getroffen zijn op 12 november wordt de Trachitol Trophy verreden zonder publiek. 

Alleen de volgende mensen krijgen toegang tot de ijsbaan:
Deelnemers, ploegleiders en verzorgers, pers, juryleden en organisatie. Zij kunnen op vertoon van hun marathonseizoenskaart toegang verkrijgen.

Geen toegang tot de ijsbaan krijgen:
Publiek, genodigden, sponsoren en helaas ook persoonlijke begeleiders (diegene die in het bezit zijn van een begeleiderspas van een deelnemer).


Live

De Trachitol Trophy wordt uitgezonden via schaatsen.nl/live met een voor- en nabeschouwing. 


Pers

Wil je als verslaggever, fotograaf of videograaf een of meer wedstrijden om de Trachitol Trophy bijwonen? Meld je dan aan via persaccreditatie@knsb.nl. Meer informatie: c.mureau@knsb.nl of 06 55747998.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}