Tickets
Shop

Holland Cup & Rabobank 2h / Eindhoven Trofee

za 20 nov - zo 21 nov
Marker Eindhoven

De Eindhoven Trofee is een jaarlijks terugkerend mannentoernooi over 500, 3000, 1500 en 5000 meter. Deze minivierkamp over twee dagen staat sinds 1976 op de wedstrijdkalender en wordt gehouden in het ijssportcentrum in Eindhoven.

De eerste twee edities van deze wedstrijd, die toen nog Brabant-Plant Trofee heette, werden gewonnen door Hans van Helden. Hilbert van der Duim won het toernooi tussen 1978 en 1984 in het totaal zes keer en is daarmee recordhouder.

Tussen 1979 en 1982 was er daarnaast ook een vrouwenwedstrijd, maar tegenwoordig rijden de vrouwen de Kraantje Lek Trofee in Haarlem in hetzelfde weekend.

Wat is de Holland Cup?
De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de elfde keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank naamgevende hoofdsponsor.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Rabo Holland Cup is voor junioren A en ouder en wordt mogelijk gemaakt door:


Locatie

IJssportcentrum Eindhoven
Antoon Coolenlaan 3
5644 RX Eindhoven

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Geselecteerde deelnemers kunnen zich tot dinsdag 16 november 20.00 uur hier inschrijven.

Programma

Zaterdag 20 november
18.45 uur: 500m
19.30 uur: 5000m

Zondag 21 november
18.45 uur: 1500m
19.30 uur: 3000m


Uitslagen

De uitslagen zijn te vinden op schaatsen.nl/uitslagen

Yves Vergeer won de 1500 meter en werd tweede op de overige afstanden. Hiermee werd hij eerste in het klassement en won hij de Eindhoven Trofee.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}