Tickets
Shop

Holland Cup & Rabobank 2d / Kraantje Lek

za 20 nov - zo 21 nov
Marker Haarlem

Kraantje Lek Trofee is een vrouwentoernooi over 500, 1500, 1000 en 3000 meter. Deze minivierkamp over twee dagen staat sinds 1981 op de wedstrijdkalender en wordt gehouden op de IJsbaan Haarlem.
De organisatie van deze vrouwenklassieker is in handen van de IJsclub Haarlem.

De naam 'Kraantje Lek' is ontleend aan de schenker van de Trofee, namelijk het gelijknamige restaurant annex uitspanning en speeltuin aan de Duinlustweg 22 te Overveen. Vanuit het verleden is er al een sterke band tussen schaatsers en het restaurant. Aan de voet van het hoge duin de 'Blinkert', waaraan het restaurant 'Kraantje Lek' is gelegen, werden al ver voordat er kunstijsbanen waren, duintrainingen afgewerkt door kernploegen en andere schaatsselecties.

Tijdens dit weekend rijden de heren de Eindhoven Trofee

Wat is de Holland Cup?
De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de elfde keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank naamgevende hoofdsponsor.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat.

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

Door aangescherpte Corona regels zijn publiek en begeleiders helaas NIET meer welkom op de ijsbaan.

De Rabo Holland Cup is voor junioren A en ouder en wordt mogelijk gemaakt door:


Locatie

IJsbaan Haarlem
IJsbaanlaan 2
2024 AV Haarlem

Google Maps openen

Programma

Zaterdag 20 november
18.55 - 19.10 uur: Inrijden
19.30 uur: Start wedstrijd

Zondag 21 november
17.25 - 17.40 uur: Inrijden
18.00 uur: Start wedstrijd

Op vrijdag 19 november zijn er van 16.30 tot 17.45 uur trainingsfaciliteiten.


Uitslagen

De uitslagen zijn te vinden op schaatsen.nl/uitslagen

Melissa Wijfje won alle vier de afstanden en daarmee ook de Kraantje Lek Trofee. 


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}