Live
Shop

Mass start competitie 1

25 sep, 2020  Heerenveen

Let op! De locatie is gewijzigd naar Heerenveen. Het programma is vervroegd.

Mass start
De Mass start competitie is het onderdeel binnen het schaatsen waarbij sporters uit alle disciplines bij elkaar komen. Langebaanschaatsers, Marathonschaatsers, Shorttrackers; allen hebben hun specialiteiten die bij de Mass start wedstrijden ingezet kunnen worden en maakt dit schaatsonderdeel zo bijzonder: snelheid, tactiek, ploegenspel; alles komt samen.

De Mass start competitie
Om internationaal bij de top van de Mass Start te blijven horen, is op nationaal vlak de competitie vorig seizoen opnieuw ingericht en is het aantal wedstrijden uitgebreid. Meerdere competitiewedstrijden zijn toegevoegd aan een bestaande Rabo Holland Cup. De Mass start competitie bestaat uit de volgende wedstrijden:

25 september 2020 Mass start competitie 1 Leeuwarden
3 oktober 2020 Mass start competitie 2 Heerenveen
18 oktober 2020 Rabo Holland Cup 1, Mass start competitie 3 Deventer
1 november 2020 WCKT, Mass start competitie 4 Heerenveen
6 december 2020 Rabo Holland Cup 3, Mass start competitie 5 Tilburg
28 december 2020 NK Afstanden Mass start (tevens finale competitie) Heerenveen

Wat valt er te verdienen?
De nationale Mass start competitie geldt als selectie voor de Nationale Selectie, WCKT en/of het Nederlands Kampioenschap Mass Start (zie het selectiedocument op de KNSB-site). Het klassement voor de competitie wordt opgemaakt op grond van te behalen punten.

Deelnemers kunnen zich tot 21 september 23.59 uur hier inschrijven.


Corona Maatregelen

1. Volg te allen tijde de richtlijnen van het RIVM.

2. Deelnemers zullen zich bij binnenkomst moeten melden en de gezondheidscheck doen (QR-Code). Daarna zullen de deelnemers zich op het middenterrein begeven. De heren en dames zitten in aparte zones. We vragen de deelnemers om zo veel mogelijk op het middenterrein te blijven. Ook zullen ze de door de Elfstedenhal aangegeven looproutes in acht moeten nemen.

3. Maximaal 1 begeleider/coach mee per deelnemer. De begeleider/coach meldt zich voorafgaand aan de wedstrijd bij de wedstrijdorganisatie en doet een gezondheidscheck (QR-Code). De begeleiders/coaches kunnen rondom de 400m baan staan op de aangegeven plekken. Zij mogen niet naar het middenterrein. Het pand in en uit lopen is alleen mogelijk via de looproutes.

4. Zodra een deelnemer niet geplaatst is voor de volgende ronde, vragen wij de deelnemer en begeleider de hal weer te verlaten.

5. Er is geen publiek mogelijk.

6. Er zal geen horeca aangeboden worden voor deelnemers en begeleiders.

7. We vragen alle deelnemers en begeleiders na de wedstrijd de accommodatie te verlaten via de routing.

8. Pers dient zich voorafgaande aan de wedstrijd aan te melden via wedstrijdorganisatie@knsb.nl met vermelding van volledige naam (voor- en achternaam), organisatie, mail en telefoonnummer. In verband met Corona maatregelen dienen wij ook een bevestiging te krijgen dat u onlangs geen klachten heeft gehad en niet ziek bent geweest.

De KNSB, 11stedenhal en het OC verwachten dat deelnemers en begeleiders zich aan de opgestelde regels houden. Mocht dit echter niet het geval zullen we de toegang tot de hal weigeren. De Elfstedenhal is zich bewust van het sobere karakter en dit staat dit haaks op hoe normaliter wedstrijden worden gefaciliteerd en georganiseerd. Echter door de corona maatregelen zijn zij vooralsnog gedwongen het op deze manier te doen.


Programma

15:30 start training KNSB
16:05 dweil
16:15 start halve finales dames
16:35 dweil
16:45 start halve finales heren
17:05 dweil
17:20 GewestFriesland ijs
18:50 dweil
19:10 finales dames/heren
20:00 dweil voor publieksuur