Tickets
Shop

Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter sprint

29 aug, 2020  Zandvoort

Op zaterdag 29 augustus vinden op het gloednieuwe asfalt van het circuit van Zandvoort de Daikin NK Inlineskaten plaats. Het gaat om de marathon en 100 meter sprint.

Nooit eerder organiseerde de KNSB een officiële skeelerwedstrijd op het autocircuit. Voor zover bekend is dit meteen ook het eerste sportieve NK dat in Zandvoort wordt gehouden, sinds het circuit compleet is gerenoveerd. Die operatie was nodig voor de terugkeer van de Formule 1 in Nederland, maar die eerste GP moest vanwege de coronaperikelen een jaar worden uitgesteld. 

"Hoe mooi is het om een NK Inlineskaten te kunnen houden op dat gloednieuwe asfalt, terwijl daar nog geen race verreden is", zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB. "Ik was er zelf bij toen het EK Inlineskaten (in 2017, red.) werd gehouden op het F1-circuit van Lagos in Portugal. Dat was echt heel bijzonder en wat mij verbaasde was hoe enorm snel daar gereden werd." 

Coronamaatregelen
Vanwege de coronamaatregelen is het niet zeker of publiek welkom is in Zandvoort. Een besluit daarover valt rond 19 augustus. Eén ding staat al wel vast: de Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter sprint zijn op 29 augustus te volgen via de livestream op schaatsen.nl/inlineskaten.


Deelnemersinformatie

Inschrijving
Voor de Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter sprint van zaterdag 29 augustus kunnen rijders uit de volgende categorieën vanaf nu hier inschrijven: Dames en Heren Senioren (DSA, DSJ en DJA, HSA, HSJ en HJA), Junioren B Dames en Heren (DJB en HJB), Masters 40+ (M40), Masters 50+ (M50) en Masters 60+ (M60). Dames en Heren Masters rijden samen in de categorie Masters. De Dames Masters schrijven zich in bij de categorie Senioren Dames en worden later toegevoegd bij de Masters. 

Iedere deelnemer dient zich PER AFSTAND aan te melden, dit kan tot en met 22 augustus. Bijschrijving daarna is niet meer mogelijk.
Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer een informatiemail van de KNSB over het aanvragen van begeleiderskaarten. Let op: alleen bij registratie van begeleiders vóór 20 augustus kunnen die kaarten ook daadwerkelijk gegarandeerd worden. Schrijf je dus tijdig in.

Deelnemers
Deelnemers moeten aan de volgende eisen voldoen:
- In het bezit van de Nederlandse nationaliteit, op verzoek moet een geldig ID getoond kunnen worden;
- In het bezit zijn van een geldige wedstrijdlicentie (discipline Inlineskaten geselecteerd in MijnKNSB/mijn wedstrijdgegevens). Met een daglicentie kan er NIET worden deelgenomen;
- Over een eigen startnummer beschikken bestaande uit rugnummer en twee beennummers, hetzij gesublimeerd, hetzij een door de KNSB verstrekte losse nummerset;
- In het bezit zijn van een EIGEN transponder, men mag niet met een transponder van een andere rijder deelnemen;
- Een huurtransponder wordt alleen verstrekt als TIJDENS het kampioenschap blijkt dat de eigen transponder is uitgevallen.

Houd Schaatsen.nl in de gaten voor de laatste updates.


Live

De Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter sprint zijn te volgen via een livestream op schaatsen.nl/inlineskaten