Tickets
Shop
Koop tickets

De Zilveren Bal / Sprint League Finale

Koop tickets
11 mrt, 2020  Leeuwarden

De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdagavond 11 maart 2020 voor de vijfde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden met de beste sprinters van de wereld aan de start. O.a. Jesper Hospes, Yuma Murakami (JAP), Gilmore Junio (CAN), Michelle de Jong, Angelina Golikova (RUS), Dione Voskamp en Laurent Dubreuil (CAN) hebben zich tot nu toe aangemeld. Benieuwd naar alle deelnemers? Kijk dan op de deelnemerspagina.

De wedstrijd
Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100 meter met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint! Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten!

De Zilveren Bal is tevens de finalewedstrijd is van Sprint League.

Deelnemers
O.a. Yuma Murakami (JAP), Angelina Golikova (RUS) en Laurent Dubreuil (CAN) hebben zich tot nu toe aangemeld. Benieuwd naar alle deelnemers? Kijk dan op de deelnemerspagina.

Tickets
De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn vanaf 15 januari verkrijgbaar voor €15,- per stuk via deze pagina en/of de kassa van de Elfstedenhal.

Hospitality
Als VIP naar 's werelds snelste schaatsshow? Dat kan! Je beleeft het evenement op een bijzondere manier. Je geniet van een volledig verzorgde avond in de aanwezigheid van vele sportieve ondernemers. 

Meer informatie en het all-inclusive programma vind je op deze pagina.

Wat is de Sprint League?
De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het 'echte' korte werk. De wedstrijdenreeks bestaat uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint en Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd de Zilveren Bal in Leeuwarden. De beste acht sprinters van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de vierde editie van De Zilveren Bal.

Zie voor de complete wedstrijdcyclus van de Sprint League het plaatsingsschema en de bijbehorende selectieprocedures op de website van de KNSB.

De Zilveren Bal Junioren
Het juniorentoernooi van De Zilveren Bal vindt op woensdagmiddag 11 maart 2020 plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Met zo'n 180 talenten aan de start wordt ook dit toernooi een waar spektakel. De Zilveren Bal Junioren is gratis toegankelijk. Meer informatie over het juniorentoernooi vind je op deze pagina.

Aftermovie


Deelnemerslijst

De deelnemers van De Zilveren Bal worden naarmate het toernooi dichterbij komt bekend gemaakt. In totaal doen er 66 schaatsers mee. 33 dames en 33 heren.

Dames Heren
Heather McLean Canada Viktor Mushkatov Rusland
Angelina Golikova Rusland Alex Boisvert-Lacroix Canada
Michelle de Jong Nederland Yuma Murakami Japan
Andżelika Wójcik Polen Laurent Dubreuil Canada
Dione Voskamp Nederland Jesper Hospes Nederland
Konami Soga Japan Artem Arefyev Rusland
Stien Vanhoutte België Enrico Salino Italië
Katja Franzen Duitsland Hendrik Dombek Duitsland
Kaja Ziomek Polen Aron Romeijn Nederland
Marrit Fledderus Nederland Artem Zolotarev Rusland
Helga Drost Nederland Gijs Esders Nederland
Marsha Hudey Canada Gilmore Junio Canada
Kaylin Irvine Canada Daniel Greig Australië
Daria Kachanova Rusland Nil Llop Spanje

Programma

Woensdagavond 11 maart 2020
Vanaf 18:00 uur | Deuren open voor deelnemers en publiek
19:30 – 22:00 uur | De Zilveren Bal, 's werelds snelste schaatsshow
22:00 – 01:00 uur | Afterparty in de Elfstedenhal

🕒 Tijden zijn onder voorbehoud en kunnen mogelijk nog wijzigen.