Tickets
Shop

De Zilveren Bal Junioren

wo 11 mrt - wo 11 mrt
Marker Leeuwarden

Ook komende editie van De Zilveren Bal is er een apart juniorentoernooi voor Nederlands grootste sprinttalenten. De opzet verandert dit jaar echter wel ten opzichte van vorige edities. Natuurlijk wordt er nog steeds met drie schaatsers tegelijk gestreden en ook krijgen de junioren de show en ambiance die hoort bij De Zilveren Bal. 

Het juniorentoernooi is dit jaar enkel voor junioren B en C. De junioren A tellen nu, net als bij de Sprint League, mee met de (neo)senioren. Een andere verandering is dat de inschrijving voor het juniorentoernooi niet meer vrij is. Om deel te kunnen nemen zal iedere rijd(st)er zich moeten plaatsen. Ook zal het juniorentoernooi niet meer plaatsvinden op een aparte dag, maar op dezelfde dag als het hoofdtoernooi van De Zilveren Bal op 11 maart 2020. Het juniorentoernooi zal in de loop van de middag verreden worden. 

Voor elke categorie zijn er 18 plaatsen beschikbaar voor zowel de jongens als de meisjes. In totaal levert dit dus 72 deelnemers op. Bij de junioren B wordt er geselecteerd op basis van het Sprint League klassement, het NK Supersprint en de VANTAGE ranglijst. Bij de junioren C is er geen sprake van plaatsing via het Sprint League klassement.

Deelnemers ontvangen op 24-02-2020 een uitnodiging voor deelname via de KNSB. Deelname aan het juniorentoernooi kost €15,-. Dit geldt niet voor de junioren B die zich op basis van het Sprint League klassement plaatsen.

Tickets
De Zilveren Bal Junioren is gratis toegankelijk. Je hebt geen toegangsbewijs nodig om de helden van de toekomst aan te moedigen. Wil je naar het hoofdtoernooi van De Zilveren Bal? Koop dan je tickets via de website.

Wedstrijdprotocol
Alle junioren rijden twee omlopen. De ritindeling voor de eerste omloop is op basis van willekeurig loting. De tweede omloop wordt ingedeeld op basis van de resultaten van de eerste omloop. Dus de snelste uit de eerste omloop rijdt dan tegen nummers 2 en 3. Nummer 4 rijdt tegen nummers 5 en 6, enzovoort.

Na twee omlopen plaatsen, op basis van de snelst gereden tijd over de twee omlopen, de snelste drie schaatsers per categorie zich voor de Superfinale. De uitslag van de Superfinale bepaalt de uitslag van de top drie. Voor de rest van de deelnemers is de snelst gereden tijd over de twee omlopen bepalend voor het eindklassement.


Programma

Programma De Zilveren Bal Junioren (woensdagmiddag 11 maart 2020)

13:30 uur | Deuren open voor deelnemers en publiek De Zilveren Bal Junioren
13:30 - 14:15 uur | Aanmelden sporters
15:00 uur | Start De Zilveren Bal Junioren
15:00 - 15:35 uur | Omloop 1 (alle categorieën)
15:35 - 15:55 uur | Dweilpauze
15:55 - 16:35 uur | Omloop 2 (alle categorieën)
16:35 - 17:00 uur | Superfinale (alle categorieën)
17:00 - 17:15 uur | Prijsuitreiking
17:15 uur | Einde De Zilveren Bal Junioren


Uitslagen


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}