Tickets
Koop tickets

ISU World Cup 6 (ST)

Koop tickets
14 feb, 2020 - 16 feb, 2020   Dordrecht

De beste shorttrackers ter wereld komen weer naar Dordrecht! Van 14 t/m 16 februari 2020 wordt de Sportboulevard in Dordrecht wederom omgetoverd tot een ware shorttracktempel met topsport, spanning, sensatie en natuurlijk ook veel entertainment!

Het is de vierde keer dat Dordrecht de organisatie van de ISU World Cup op zich neemt. Eerder was de Sportboulevard in 2012, 2016 en 2017 het toneel van de strijd om de wereldbeker. Daarnaast is twee keer het Europees kampioenschap in de stad gehouden, in 2015 en 2019. Met de titel op de 1500 meter en winst in de superfinale wist Suzanne Schulting in 2019 ook de allround titel te pakken. Bij de mannen veroverde de Hongaar Sandor Shaolin Liu de gouden medaille.

Met de wereldbeker in Dordrecht is het Nederlandse publiek de komende twee winters verzekerd van topshorttrack op eigen bodem. In het seizoen 2020/2021 zal immers opnieuw het WK plaatsvinden in Rotterdam Ahoy

Locatie en parkeren
De Sportboulevard is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk op 9292ov.nl voor de beste route. Kom je met de auto, volg dan de borden P Bezoekers naar de parkeerplaats. Naast de Sportboulevard is betaald parkeren. Er is ook een gratis parkeerplaats op iets meer afstand van de Sportboulevard. Welke borden je hiervoor kan volgen, wordt later bekend gemaakt.

Sportboulevard Dordrecht
Fanny Blankers-Koenweg 10
3318 AL, Dordrecht

ROUTEBESCHRIJVING

Programma

De vrijdag is verdeeld in een ochtend- en middagprogramma. De ochtendprogramma is bedoeld voor scholen. Hiervoor zijn géén tickets verkrijgbaar. 

Tijden (onder voorbehoud): 
Ochtendprogramma (scholenprogramma):  08:30 uur - 13:00 uur
Middagprogramma:  14:30 uur - 19:30 uur

Bekijk de bijlagen voor de voorlopige programma's. Dag 1 is zaterdag en dag 2 is zondag.


Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar voor vrijdagavond, zaterdag en zondag. Toegang tot de kwalificaties op vrijdagochtend zijn alleen verkrijgbaar middels een Premium Passe Partout. Bij aankoop selecteer je de gewenste datum, tribune én stoelen. Op de plattegrond is te zien voor welke tribunes je tickets kan kopen. Vanaf de Hoofdtribune is het zicht op de baan het best. Tribunes B en F zijn hoger en hebben minder goed zicht dan de Hoofdtribune. De tickets voor deze tribunes zijn dan ook voordeliger. Tickets voor tribune E3, E4, E5 zijn alleen op vrijdag beschikbaar voor de reguliere verkoop. Tickets die online worden gekocht zijn 5 euro voordeliger dan tickets die aan de kassa worden gekocht. Klik hier voor de plattegrond.

- Een dagticket op vrijdag geeft toegang tot de World Cup voor het avondprogramma (tijden worden later bekendgemaakt). 
- Een dagticket voor zaterdag of zondag geeft toegang vanaf de vroege ochtend tot en met de laatste wedstrijd in de avond.
- Een Passe Partout geeft toegang tot alle dagen van de World Cup vanaf vrijdagavond.
- Een Premium Passe Partout biedt de béste zitplaatsen en geeft toegang tot alle dagen van de World Cup inclusief de vrijdagochtend.  
- Een VIP ICE Lounge Ticket biedt de beste plekken aan het ijs én hapjes en drankjes gedurende de   hele middag/avondsessie.
- Rolstoeltickets zijn voor de lange zijde. Per rolstoel is 1 begeleider toegestaan (niet in rolstoelticket inbegrepen)!

VIP ICE Lounge tickets
Wil je Shorttrack op z’n allermooist ervaren? Koop dan nu een VIP Lounge Ticket! Je voelt het ijs letterlijk opspatten als de rijders door de bocht vliegen want je hebt de beste plekken in de bocht, direct áán het ijs! Daarnaast word je ter plekke (aan het ijs) bediend met heerlijke hapjes en drankjes gedurende de hele middag tijdens de spannende wedstrijden. Beleef het Shorttrack als VIP dus optimaal vanuit de ICE Lounge! Tickets kosten €175,- per dag en gelden voor de vrijdagavondsessie en de zaterdag- en zondagmiddagsessies.

Ticketprijzen
Vrijdagmiddag
Hoofdtribune (online): €25,-
Hoofdtribune (kassa): €30,-
Vak B & F (online): €20,-
Vak B & F (kassa): €25,-
Vak E3, E4, E5 (online) : €30,-
Vak E3, E4, E5 (kassa) : €35,-
Rolstoelticket: 30,- (excl. 1 begeleider)

Zaterdag (day 1) en zondag (day
Hoofdtribune (online): €30,-
Hoofdtribune (kassa): €35,-
Vak B & F (online): €25,-
Vak B & F (kassa): €30,-
Rolstoelticket: 35,- (excl. 1 begeleider) - deze tickets zijn voor zondag uitverkocht

Passe Partout
Hoofdtribune: €80,-
Vak B & F: €60,-

Premium Passe Partout
Vak E1 inclusief vrijdagochtend en de beste zitplaatsen dicht op het ijs! €120,- 

VIP ICE Lounge tickets
Vak VIP ICE Lounge inclusief hapjes en drankjes voor de hele dag en de béste plekken aan het ijs! €175,-.

Klik hier om naar de ticketshop te gaan.


Vrijwilligers

Wil jij dit evenement graag van dichtbij zien en meemaken? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor de World Cup Shorttrack 2020 in Dordrecht via het online formulier. De World Cup Shorttrack vindt plaats van 14 t/m 16 februari.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende taken:
1. Entree van de Sportboulevard: tickets scannen
2. Informatiebalie: bezoekers van informatie voorzien
3. Mediacentrum: accreditaties verlenen en mediacentrum assisteren
4. Stadionsuppoost: bezoekers verwijzen naar hun plaats
5. Wedstrijdfunctie langs de baan: voor deze functie heb je een diploma basis jury nodig of ervaring langs de baan bij internationale shorttrackevenementen
6. Duizendpoot: verschillende klusjes over het hele complex

Als vrijwilliger maak je het evenement van dichtbij mee. Je zit dicht op de organisatie, de atleten en de wedstrijd.  Om goed herkenbaar te zijn, ontvang je van de organisatie een accreditatie-pas en vrijwilligerskleding die je ook na het evenement kan houden.

Wij geven de voorkeur aan vrijwilligers die ouder zijn dan 17 jaar en minimaal 2 volle dagen beschikbaar zijn. Afhankelijk van je werktijden wordt lunch en avondeten aangeboden. Eventuele reis- of verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Bij te veel aanmeldingen maakt de organisatie een selectie op basis van beschikbaarheid en expertise.

Klik hier om je aan te melden als vrijwilliger tijdens de World Cup Shorttrack 2020 in Dordrecht.


Klassement & prijzengeld

Wie zal er tijdens deze World Cup-wedstrijd voor Nederland aan de start verschijnen? Klik hier om naar het overzicht van de Nationale Trainingsselectie (NTS) te gaan en meer te lezen over de Nederlandse shorttrackers.

Wat valt er te verdienen?
Deze World Cup is de zesde en laatste wedstrijd in de reeks. De rijders behalen gedurende het seizoen wereldbekerpunten voor elke afstand waarop ze starten. De puntenverdeling gaat van de eerste plaats (10.000 punten) tot en met de laatste plaats (1 punt). Dus ook als je er onverhoopt in de kwalificaties uitligt, verdien je een punt. De schaatser met de meeste wereldbekerpunten aan het einde van het seizoen wint de World Cup over die afstand. 

Wereldbekerklassementen (na twee World Cups)
Vrouwen
500 meter
1. Martina Valcepina
2. Kim Boutin
3. Yara van Kerkhof 

1000 meter
1. Yutong Han
2. Whi-min Seo
3. Suzanne Schulting

1500 meter
1. Arianna Fontana
2. Ji-yoo Kim
3. Kim Boutin

relay
1. China
2. Canada
3. Rusland
5. Nederland

Mannen
500 meter
1. Shaolin Sandor Liu
2. Dae-heon Hwang
3. Dajing Wu

1000 meter
1. Dae-heon Hwang
2. Tianyu Han
3. Semen Elistratov

1500 meter
1. Semen Elistratov
2. Ji-won Park
3. Kai An

relay
1. Rusland
2. Zuid-Korea
3. Hongarije
6. Nederland

mixed relay
1. China
2. Rusland
3. Zuid-Korea
4. Nederland

In onderstaand bestand is meer informatie over o.a. het prijzengeld bij de ISU World Cup Shorttrack te vinden.

informatie ISU World Cup inclusief prijzengeld

FAQ

Klik hier voor veelgestelde vragen (FAQ).