Tickets
Shop

Mass start competitie 2

za 3 okt - za 3 okt
Marker Heerenveen

Mass start
De Mass start competitie is het onderdeel binnen het schaatsen waarbij sporters uit alle disciplines bij elkaar komen. Langebaanschaatsers, Marathonschaatsers, Shorttrackers; allen hebben hun specialiteiten die bij de Mass start wedstrijden ingezet kunnen worden en maakt dit schaatsonderdeel zo bijzonder: snelheid, tactiek, ploegenspel; alles komt samen.

De Mass start competitie
Om internationaal bij de top van de Mass Start te blijven horen, is op nationaal vlak de competitie vorig seizoen opnieuw ingericht en is het aantal wedstrijden uitgebreid. Meerdere competitiewedstrijden zijn toegevoegd aan een bestaande Rabo Holland Cup. De Mass start competitie bestaat uit de volgende wedstrijden:

25 september 2020 Mass start competitie 1 Leeuwarden
3 oktober 2020 Mass start competitie 2 Heerenveen
18 oktober 2020 Rabo Holland Cup 1, Mass start competitie 3 Deventer
1 november 2020 WCKT, Mass start competitie 4 Heerenveen
6 december 2020 Rabo Holland Cup 3, Mass start competitie 5 Tilburg
28 december 2020 NK Afstanden Mass start (tevens finale competitie) Heerenveen



Alle wedstrijden van de Mass start competitie vinden tijdens de eerste helft van het seizoen plaats met als slot het NK Mass start *(tijdens het NK Afstanden) wat tevens de afsluiting van de competitie is.

Wat valt er te verdienen?
De nationale Mass start competitie geldt als selectie voor de Nationale Selectie, WCKT en/of het Nederlands Kampioenschap Mass Start (zie het selectiedocument op de KNSB-site). Het klassement voor de competitie wordt opgemaakt op grond van te behalen punten.

Informatievoorziening
Via de Sportity app en schaatsen.nl zal alle relevante wedstrijdinformatie verspreid worden. De Sportity app is te downloaden in de Apple App-store en Google Play store.
Channel: KNSB-LBSC!




Programma

De Mass Start Competitie 2 zal zowel voor de Dames als Heren categorie enkel in een A groep worden verreden.

Het programma is als volgt:
16:00 uur          materiaalcontrole dames
16:15 uur            materiaalcontrole heren
16:45 uur            Mass Start Dames
17:07 uur            Mass Start Heren

Materiaalcontrole
De materiaalcontrole vindt plaats op het middenterrein.
De jury die de controlewerkzaamheden uitvoert vraagt of jullie materiaal aan de veiligheidseisen voldoet en wil dat graag zien. Wees hier goed op voorbereid zodat er een vlotte doorstroom bij de controle plaats kan vinden.

Een verzoek om ook voorafgaand aan jullie bezoek aan Thialf de vernieuwde Covid-19 maatregelen aandachtig door te nemen.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}