Tickets
Shop

Rabo Holland Cup 4 / Utrecht City Bokaal

za 11 jan - zo 12 jan
Marker Utrecht

De Utrecht City Bokaal is een jaarlijks terugkerend langebaanschaatstoernooi gereden op De Vechtsebanen in Utrecht. De opzet van deze schaatsklassieker is in de loop van de jaren regelmatig veranderd, maar sinds 2007 is het een sprinttoernooi over twee keer 500 meter en twee keer 1000 meter. 

Wat valt er te verdienen?
De 500 en 1000 meter op beide dagen telt mee voor het klassement van de Rabo Holland Cup.

De Utrecht City Bokaal is tevens selectiewedstrijd voor het KPN NK Sprint (zie selectiedocument). In totaal zijn er 12 plaatsen minus de geplaatsten van de World Cups bij zowel de dames als heren te verdienen.

Wat is de Rabo Holland Cup?
De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de tiende keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank naamgevend hoofdsponsor.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Rabo Holland Cup is voor junioren A en ouder. Bekijk hier de promo van de Rabo Holland Cup 4.


Programma

Zaterdag 11 januari: van 19.00 tot 23.00 uur
Zondag 12 januari: van 17.00 tot 21.00 uur


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}